EBOH trekt hem nu wel over de streep

De rood zwarte brigade van Ries Fok en René Ebbers had in Schelluinen een zware kluif, die uiteindelijk verorberd werd en na afloop een heerlijke nasmaak had op het zonnige terras van de plaatselijk v.v. Dit maal werd een voorsprong van 2 doelpunten wel over de streep getrokken.
Schelluinen kwam niet verder dan 1-2 en dat gaf een gevoel van grote opluchting en vertrouwen voor het slot van de competitie.

“Dit maal stonden we wel goed en hadden we voldoende lange mensen achterin. De les van IFC  hebben we goed opgepakt vandaag en daar ben ik trots op”, aldus trainer Ries Fok, die zijn ploeg na een matige eerste helft in de 2de helft beter zag acteren op een lastig veld met hoog gras en veel madeliefjes. EBOH kon in de 8ste minuut al op voorsprong komen. Aanvoerder Nicky van Driel beroerde in een duel met Regga Regales de bal met de hand in de 16 en scheidsrechter Cakir legde hem op de stip. Dit maal koos Leroy Verkerk niet voor een hoek maar voor een “Neeskens” penalty, keihard rechtdoor, maar wel over! “Die bal lag niet lekker met een paar kuilen rond de stip en ik voelde me daardoor niet zeker genoeg”, aldus topscorer  Leroy, die later zijn fout goed zou maken.

Daarna pareerde doelman en “laatste man” Daniel Goitom nog inzetten van Jeffrey Monster en Thomas Keuter en kreeg Schelluinen ook 3 serieuze mogelijkheden. De “16 jarige” spits Diego Kemp zag telkens de uitstekend keepende Pim Versluis een doelpunt voorkomen.  “in de rust gaven de jongens zelf al aan, dat het tempo omhoog moest en de linies korter gehouden moesten worden”, aldus Ries Fok en zo geschiedde. Daniel Goitom voorkwam met 2 benen vooruit eerst een poging van Wesley Ebbers, maar was even later nu wel kansloos op een penalty van Leroy Verkerk, dit maal hard en zuiver in de hoek.  En weer was het aanvoerder Nicky van Driel die met de vuisten een inzet van Regga Regales blokkeerde. In dezelfde minuut schreeuwde heel Schelluinen moord en brand toen Laurens Lingen in de 16 onderuit ging. Maar scheidsrechter Cakir vond de val van Laurens te vrijwillig.

Regga Regales vergrootte de voorsprong met een “IFC goal”. Een lange bal van Jordany Martinus werd onvoldoende weggewerkt door het Schelluinen centrum en de lob van Regga was fraai.
Tien minuten voor tijd keerde de spanning terug. De spelers loerden op handje in plaats van kratje schieten (spelletje in de rust voor de jeugd) en Leroy Verkerk kreeg de bal tegen zijn arm. Volgens velen buiten de 16, maar Cakir legde hem op de stip. Zohair Labyad (de broer van) had geen last van kuilen en schoot hem onberispelijk in.  Daarna was het billen knijpen en verzuimde EBOH verder afstand te nemen en de ruimte optimaal te benutten. Antonio Manzanares miste een opgelegde kans na een passje van Regga en de mooiste actie kwam van uitblinker Jeffrey Monster, die als aanvoerder zijn team heel de wedstrijd op sleeptouw nam. Met een paar schijnbewegingen zette hij de defensie van Schelluinen te kijk en knalde onbereikbaar voor Daniel Gotom de bal tegen de lat.
Zohair Labyad mocht nog 1 vrije trap nemen in blessuretijd, maar tot ieders opluchting vloog de bal net naast de kruising.

Komende zaterdag is een inhaalweekend en heeft EBOH, als club met de meest gespeelde wedstrijden, rust. Dat wordt dus onze vrienden van DFC aanmoedigen tegen Streefkerk of oud trainer Virgil Breetveld steunen. Na de blamage tegen Leerdam Sport (3-0 verlies) heeft IFC wat goed te maken tegen de Zwerver.

Over 2 weken speelt EBOH de topper in en tegen Streefkerk (de partybus is al besteld!). Pas op 5 mei speelt EBOH weer eens thuis tegen ZBC’97, de laatste thuiswedstrijd was op 7 april tegen DFC.

Schelluinen – EBOH 1-2

’59 Leroy Verkerk 0-1
’67 Regga Regales 0-2
’81 Zohair Labyad 1-2