EBOH stunt bij Oranje Wit

De rood-zwarten blijven vriend en vijand verbazen en knikkerden Oranje Wit met 1-3 uit de beker en de score was nog aan de magere kant. De EBOH supporters wisten al even dat hun ploeg een uitstekend spelletje op de mat kan leggen, maar nu kon ook het ruim opgekomen Dordtse voetbalpubliek kennis maken met het gedreven elftal van Patrick Stok en Jeffrey Monster.

Het was zo’n beetje de enige wedstrijd op het eiland en het zonnige weer lokte menige voetballiefhebber naar de Stadspolders. Daar moesten ze maar liefst 5 euro entree neertellen en dan wil je toch waar voor je geld. Het leverde Oranje Wit een aardige recette op en samen met de baromzet kan gesproken worden van een topdag. De dure busreis van de afgelaste wedstrijd tegen Duno in Doorwerth is in ieder geval terugverdiend. Voor het vlaggenschip was het geen topdag, het presteerde ondermaats en was niet opgewassen tegen de power van EBOH. De KNVB had voor dit bekerduel een top scheidsrechter aangesteld. Vivian Peeters fluit in categorie 1 bij de eredivisie vrouwen en met haar FIFA badge ook internationaal. Ze kreeg in de 1ste helft wel wat gemopper te horen van EBOH kant en floot een veel betere 2de helft.

Elvis Versluis kreeg geel in een duel met Rodney Huijgen, waar beide voor de bal gingen en Rodney kermend ging liggen, om daarna vrolijk verder te spelen. En rond het half uur keurde zij een zuivere prachtige treffer af van Noël Goossens. Hij kwam mooi achter zijn cipier Ivar de Boer vandaan en schoot bekwaam binnen. Assistent Bert Haak van Oranje Wit stak echter zijn vlag omhoog en wist Vivian Peeters te overtuigen. Volgens oud top scheidsrechter en begeleider Cees Bakker komt dat omdat zij gewend is aan eerlijke neutrale assistenten en dat is in hat amateurvoetbal helaas anders.
Gedreven door onrecht dat hem was aangedaan ging Noël vlak erna een heerlijke combinatie aan door de midden om Jesper Harmans opnieuw te passeren en nu stond hij wel op het scorebord. Vlak voor rust worstelde hij zich opnieuw vrij en schoot snoeihard op de deklat, waarna de andere uitblinker voorin Ricardo van de Merwe de rebound met een paar mooie schijnbewegingen voor zijn rekening nam. De kansen voor de thuisploeg bleven beperkt tot één. Brandon Könemann mikte een voorzet naast het doel van Jan Arie Kouwenhoven.

Na rust bleef het verwachte offensief van Oranje Wit uit en domineerde EBOH verder met de nodige kansen.  Elvis Versluis mikte een vrije trap op de lat en invaller Oberson van der Spek miste een paar goede mogelijkheden. De hoofdrol bleek weer te zijn weggelegd voor de “man of the match” Noël Goossens.  Hij bezorgde Ivar de Boer een slechte middag en speelde zich opnieuw vrij om snoeihard de bal in de verre hoek te schieten. En daarmee was de wedstrijd gespeeld. Giovanni Cairo bezorgde Oranje Wit nog de eretreffer door in de slotseconden een stuiterbal in de hoek te schieten. Het deerde de feestvreugde niet en de overwinning werd stevig gevierd in het Dordtse kamp met alle beschikbare clubliederen. Noël Goossens genoot na: :”Geweldig die 2 machines voorin, we liepen overal doorheen, we waren fysiek sterker en wonnen alle duels. Ik wilde snel mijn gram halen na die onterecht afgekeurde goal”. Jeffrey Monster gaf een van Gaal show weg: : Wij zijn de beste van de Schenkeldijk, en van ……, en van  ……., en van Dordrecht”.
Maar schrijft dat maar niet op, want dat motiveert Wieldrecht, zo dacht de trainer al weer vooruit naar de derby die over 2 weken op het programma staat. En over zijn oude club Oranje Wit: “Wij zijn een team en zij niet”.

EBOH deed het zonder de geschorste Robin Matena en Leroy Verkerk. De linksbacks Furkan Kaya, Haris Brzac en Jeffrey Manzanares (nu assistent scheids) waren allemaal geblesseerd, waardoor de staf de opmerkelijke keuze nam om JO-19 goaltjesdief Ronan van Weelden op die positie op te stellen. “Ik heb er in de jeugd vroeger ook gespeeld en het maakt mij niet uit, als ik maar mee mag doen”
Patrick Stok bracht eerst zijn vader telefonisch op de hoogte van de mooie zege. “Je hoort het wel aan het geluid zeker Pa, dik verdiend 3-1 gewonnen” .”We wilden niet te veel aan het team veranderen en besloten daarom Ronan op links op te stellen. Haris kon misschien wel, maar hebben we gespaard. Het was genieten geblazen en ik ben trots op het team, op het laatst hadden we het wat moeilijker. Dat kwam door de zware wedstrijd vorige week en zij hadden alleen de busreis in de benen”. Oud EBOH’er Jordi Fok baalde na afloop:
“De veldbezetting was bij ons slecht en ik moest vandaag op 6 spelen, als bewaker van Elvis Versluis, dat vond ik niet slecht gaan, maar ik werd wel als eerste geslachtofferd in de rust. Voor de rest krijg ik af en toe speelminuten, maar dat is veel te weinig”.

Vader Ries Fok deed er nog een schepje bovenop: “Ik kijk al een aantal wedstrijden naar Oranje Wit en vind dat ze niet naar hun mogelijkheden spelen. Het ligt veel te ver uit elkaar. Het zijn allemaal voetballers, die je moet lekker laten spelen. Ze zitten nu in een harnas. Ik riep het 3 weken geleden al in Almkerk. Als Oranje Wit zo blijft spelen, verliezen ze met 5 of 6-0 van EBOH”. Dat werd het niet maar de mogelijkheden waren er zeker. En zo is EBOH al 8 wedstrijden ongeslagen en wacht volgende week weer een mooie pot. Koploper op doelsaldo Papendrecht komt naar de Schenkeldijk.

Oranje Wit – EBOH                1-3               (0-2)     

’32 Noël Goossens                                       0-1
’45 Ricardo van de Merwe                          0-2
‘62 Noël Goossens                                      0-3
’90 Giovanni Cairo                                       1-3
Scheidsrechter: Vivian Peeters

Opstelling:
Jan Arie Kouwenhoven, Jeremy Boshart, Mitchell Rovers, Joey Steenbakker ,Noël Goossens, Ricardo Heuverling, Elvis Versluis, Ricardo van de Merwe, Wesley Ebbers,
(Henny Otto), Jimmy Pieper,(Harun Camdali),Ronan van Weelden (Oberson van der Spek)

Wissels: Robert de Bruin (res.keeper)
Staf: Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Yannick Verweij
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Jeffrey Manzanares