EBOH stijgt naar plek 3

Door voor de 3de maal op rij te winnen, is EBOH gestegen naar de 3de plaats. Dit keer moest Woudrichem met 2-1 het onderspit delven op de zonovergoten Schenkeldijk, waar vele supporters zich heerlijk koesterden in het voorjaarszonnetje aan de lange zijde aan de overkant. Het ging allemaal wat moeizamer dan op 16 oktober 2021 in Woudrichem, toen EBOH een historische 0-6 overwinning boekte met een hattrick van Noël Goossens.

Maar toen zat alles mee en viel alles op zijn plaats. In deze editie begon EBOH slordig. Via Ricardo van de Merwe en Noël Goossens kreeg het wel de eerste kansen, maar het was Woudrichem die de vroege 0-1 op het bord zette. De verder prima spelende Furkan Kaya verslikte zich op de achterlijn in Tim Saaman en die zag zijn voorzet via de voeten van Jan Arie Kouwenhoven en de paal in het net belanden. “Het zag er allemaal knullig uit. Maar gelukkig is alles goed gekomen” zo sprak de Dordtse aanvoerder na afloop met een brede glimlach. Daarna deed Jan Arie er in ieder geval alles aan om het bij 1 tegentreffer te laten in een periode dat Woudrichem dichter bij de 0-2 was dan EBOH bij de 1-1. Zo pareerde hij onder andere knap een inzet van Danny Schaap.
Bij EBOH liep het wat moeizamer en was het zoals bij een prima voorzet van Noël Goossens op Ricardo van de Merwe allemaal net niet. Tot de 42ste minuut toen Joey Steenbakker een geniale inval kreeg en met een magistrale lob de gelijkmaker op het bord zette. “Ik zag in mijn ooghoek de keeper een meter of 5 voor zijn doel staan en kon de bal na een stuitje mooi uit het zicht over hem heen plaatsen”  

Na rust kwam EBOH beter voor de dag en werden we getrakteerd op een ouderwets EBOH kwartiertje rond het uur van de wedstrijd. Onder aanvoering van Leroy Verkerk regende het aanvallen en werd het doel van Aljan Dekker bestookt met vele doelpogingen. Op kanonskogels van Ricardo van de Merwe, Joey Steenbakker, Stephen Emelina en Noël Goossens had hij steeds een passend antwoord. De mooiste aanval was een dubbele één twee met Mitchell Rovers als eindstation, maar ook hier bleef Ajan Dekker overeind. Dat bleef hij niet bij een prachtige indraaiende corner van Joey Steenbakker. Via zijn hand verdween de bal achter de lijn en was het eindelijk juichen geblazen voor EBOH. Daarna ging Woudrichem, dat aanvoerder Wilty Schaap zag afhaken met een hamstringblessure, verwoed op jacht naar de gelijkmaker en kreeg EBOH uitgelezen mogelijkheden om de boel op slot te gooien. De mooiste was voor Noël Goossens na een scherpe voorzet van Leroy Verkerk. Hij speelde zich keurig vrij, maar wederom wierp Aljan Dekker zich als een leeuw voor de bal. De supporters bestookten hem nog gekscherend met de bijnamen Lamprou of Onana, maar hij keepte toch een prima partij.

Het bleef nog lang spannend, omdat de verder prima leidende Ron Huser (2x terecht geel voor Stephen Emelina en Leroy Verkerk) uit Middelburg er zin in had. Hij hoefde niet voor donker thuis te zijn en trok maar liefst 10 minuten blessuretijd bij. Waar hij ze vandaan haalde wist niemand en Ernst Bustraan kreeg zelfs angstvisioenen van eind vorige eeuw. Toen werd Feyenoord amateurs kampioen op de Schenkeldijk en degradeerde EBOH uit de 1ste klas, door een goal van Ferry de Haan in de 12de  minuut van de blessuretijd. Scheidsrechter W. uit R. moest toen onder politiebegeleiding naar huis. Zo erg werd het dit keer niet gelukkig. EBOH overleefde het beleg van Woudrichem en om 10 minuten voor vijf konden de armen eindelijk de lucht in. Op de lange blessurelijst kon Mert Erbas toegevoegd worden. Hij kon niet op de bank beginnen, omdat hij bij het 2de een lelijke enkelblessure opliep. De al maandenlang door een achillespeesblessure afwezige Jeffrey Manzanares gaat de komende week de training hervatten.

EBOH speelt dinsdagavond een inhaalwedstrijd in en tegen Heukelum.
De assistent trainer Jeffrey Monster is er niet bij. Hij heeft van zondag tot donderdag een korte skivakantie gepland en niet op doordeweeks inhalen gerekend.

EBOH – Woudrichem                       2-1                  (1-1)

’05       Tim Saaman                          0-1
’42       Joey Steenbakker                 1-1
’68       Joey Steenbakker                 2-1


Scheidsrechter: Ron Huser

Opstelling:
Jan-Arie Kouwenhoven, Mitchell Rovers (Jeremy Boshart), Stephen Emelina,
Moreno van der Geer (Leroy Verkerk), Noël Goossens, Ricardo Heuverling, Furkan Kaya, Wesley Ebbers, Ricardo van der Merwe, Jordi Fok, Joey Steenbakker (Haris Brzac)

Wissels: Kevin van Meerkerk (res.keeper), Henny Otto

Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Peter Broere
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Frans Stal