EBOH sterker in stadsderby

De klassieker DFC – EBOH is na lange tijd weer in ere hersteld. EBOH trok aan het langste eind en won verdiend met 0-1 door een vroeg doelpunt van Remy Holster.EBOH hield DFC lang in de wedstrijd door te vergeten de 0-2 te maken, waardoor het tot het eind spannend bleef. De gelijkmaker kwam er niet en was ook niet verdiend geweest. Daarvoor speelde de ploeg van Arthur Dorré te mager.

Vanaf minuut 1 was EBOH de bovenliggende partij en kwam al snel op voorsprong. Johan Gerlach verlengde een voorzet  naar Remy Holster, die fraai de 0-1 binnenkopte.  Daarna kwamen er ook grote kansen op 0-2. De mooiste was voor Johan Gerlach. Leroy Verkerk stoomde door op rechts en legde de bal panklaar. Johan schoot de bal helaas tegen een tegenstander aan en uit de flipperkastrebound konden Remy Holster Gijs Bregman ook niet profiteren en was een corner het enige wat de roodzwarten er aan overhielden
Vlak voor rust liet Remy Holster ook nog een kans om te lobben onbenut. DFC moest het hebben van toevalligheden bij af en toe slordig balverlies van EBOH.
De enige en dus ook beste kans voor rust was voor Marco van Woerkum.  Na een verre vrije trap viel de bal ineens voor zijn voeten, maar hij poeierde naast.

Na rust ging EBOH met 3 spitsen spelen. De na een botsing licht aangeslagen Jordi van Dyck werd vervangen door de van een hamstringblessure teruggekeerde Wesley Ebbers en Gijs Bregman werd naar achteren gehaald om de beste DFC’er Robin Benningshof  (ex IFC) te beteugelen.
De beste kansen waren weer voor EBOH, maar vrije schietkansen voor Remy Holster en Wesley Ebbers gingen over of werden gepareerd door DFC doelman Erik Drijver (de zoon van Peter), die een goeie wedstrijd keepte. Erik had weer het vertrouwen gekregen van zijn trainer en  keeperstrainer Danny Suijkerbuijk zat op de bank.
DFC ging opportunistisch spelen en kreeg toch nog 2 mogelijkheden. Gino Verbeek lobde de bal over keeper Marlon Huijser , maar ook over de lat. En een door scheidsrechter Kuijntjes makkelijk gegeven vrije trap op de rand 16 , nadat Mo Salman Robin Benningshof zou hebben aangeraakt , kwam via de muur op de voeten van  Marlon Huijser.
Bij EBOH kwamen Sebastiaan Bekkers en Mustafa Toprak nog in het veld en dat betekende geen verzwakking. Sebastiaan stelde Remy Holster nog in de gelegenheid om zijn 2de te maken, maar hij schoot te zacht in en Mustafa had een paar mooie voorzetten in huis vanaf links. Wesley Ebbers  had het vizier helaas niet op scherp. En zo eindigde de klassieker in een verdiende zege voor EBOH onder toeziend oog van vele oude en nieuwe bekenden, Schenkeltrappers en Nar Veure, die heerlijk keuvelend genoten van de mooie najaarsdag.

Marco ten Braak was niet alleen blij met de zege, maar ook met de nul. “Het is voor onze defensie erg belangrijk dat we het gesloten hebben weten te houden, dat is lang geleden en goed voor het vertrouwen. Ik ben het wel gewend hier te winnen en heb hier de laatste jaren ook met Wieldrecht  gewonnen en de 3de helft heb ik nog nooit verloren, dus daar ga ik nu naar toe”.
DFC trainer Arthur Dorré heeft grotere problemen. “Je ziet dat EBOH verder is als wij en meer ingespeeld zijn. Ik moet een nieuw team formeren, nadat er maar 4 overgebleven zijn van vorig seizoen en heb nog niet 2x in dezelfde samenstelling kunnen spelen, ook door blessures en een smalle selectie, dus eigenlijk zitten we nog midden in de voorbereiding”. Scheidsrechter Kuijntjes had de sportieve wedstrijd onder controle door er kort op te zitten en gaf hier en daar wel wat makkelijk kaarten weg. Maar daar maalde na afloop verder niemand om. De 3de helft was inmiddels aan de gang in de afgeladen kantine, waar vriend en vijand gewoon vrienden waren en samen feest vierden.

DFC – EBOH                              0-1

‘8         Remy Holster              0-1

Er zijn momenteel problemen met het uploaden van foto’s. De foto’s van Ad Holster volgen later…..