De eerste 3 punten zijn binnen voor EBOH 2

Dordrecht–EBOH 2 pakt de eerste 3 punten van dit seizoen en wint met 3-1 van LRC 3. Het herstelt zich daarmee van de zwakke wedstrijd vorig weekend. Alle doelpunten kwamen tot stand in de eerste helft.

Het was dit weekend weer niet mogelijk om in een vaste samenstelling te spelen voor EBOH 2, Rick Reijnders(geblesseerd), Burak Ozbilgic(weekend weg) en Vincent Mutter (weekend weg) waren vorige week nog basisspelers maar dit weekend afwezig. Joey Hughes was wel weer terug onder de lat en Serhat Kavak, Alper Güler en Sietse Schuurman hadden hun eerste basisplaats van het seizoen.

EBOH 2 begon goed en had de wedstrijd onder controle. De afspraken die voor de wedstrijd waren gemaakt werden uitgevoerd en zo kwam EBOH 2 op een voorsprong via Tim Stok. Na een mooie bal van achteruit door Marc Oldenburger kon Tim Stok de keeper uitspelen en de 1-0 scoren. Het zou het begin van een mooie dag worden voor de mannen van EBOH 2.

In de 15de minuut geeft Alper Güler een mooie steekpass op aanvoerder Yavuz Güler die vervolgens de keeper uitspeelt en de bal vervolgens voorlangs schiet. 3 minuten later is er een vrije trap van Alper Güler van zo een 25 meter die maar rakelings naast gaat. De mooiste treffer van de middag komt op naam van Serhat Kavak. De balt wordt in eerste instantie op eigen helft verloren door EBOH maar snel weer heroverd door Halil Turktas. Turktas speelt Stok aan , die de bal vervolgens in de loop mee geeft aan Kavak. Kavak schiet verwoestend hard in de korte hoek en zo stond het na 25 minuten spelen verdiend 2-0 voor EBOH 2. LRC 3 had eigenlijk niet veel in te brengen en was nauwelijks gevaarlijk geweest in de eerste helft.

De 3-0 werd 5 minuten later gescoord door Turktas. Via een pass van achteruit door Oldenburger en een beetje geluk komt de bal voor de voeten van Turktas te liggen die makkelijk de 3-0 kon scoren. In de laatste 5 minuten van de eerste helft wordt de concentratie wat minder en scoort LRC 3 nog wel uit een vrije trap. EBOH 2 stond nog te slapen en de organisatie was weg, zo kon de spit van LRC 3 makkelijk de 3-1 scoren. Niet veel later scoort LRC 3 bijna de 3-2. Een kopbal uit een corner wordt voor de lijn weggewerkt door Ali Er.

RUSTSTAND 3-1

De tweede helft begon EBOH zoals zij de eerste helft waren geëindigd. Slap en ongeconcentreerd, maar door goed optreden van onder andere de goed spelende Rogier Mutter zou LRC 3 niet meer dan 1 doelpunt scoren vandaag. EBOH 2 had zichzelf in de tweede helft moeten belonen op een hogere score. Ondanks dat het spel veelal slordig was van beide teams had EBOH 2 wel de grotere kansen en had het minstens 5-1 kunnen worden. Zo waren er nog kansen voor Stok, Schuurman en Yavuz Güler in de tweede helft maar stond het vizier niet op scherp of was de keeper te sterk. De mooiste mogelijkheid was de vrije trap van Yavuz Güler. De bal lag op een meter of 20 van het doel maar de vrije trap kwam op de paal terecht.

EBOH 2 heeft haar eerste 3 punten en kan terugkijken op een goede eerste helft. Het was een wedstrijd waar iedereen zich goed aan de afspraken hield en gedisciplineerd speelde. Aankomende dinsdag spelen de mannen van EBOH 2 een oefenwedstrijd uit bij VVGZ tegen het tweede elftal. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen Terneuzense Boys 2. Hopelijk kunnen dan de volgende 3 punten gehaald worden.

EINDSTAND: EBOH 2 – LRC 3 3-1

Opstelling EBOH 2: Hughes, Schot, R. Mutter, Oldenburger, Er, Turktas(78, Seme), A.Güler(70, Camfferman), Schuurman, Kavak, Y. Güler en Stok.

Bijzonderheden: Wedstrijd begon 10 minuten later i.v.m. vertraging van LRC 3 of kwam het ook een beetje door die pasjescontrole?!?!