EBOH sterker dan MVV'58

Vorig seizoen wist EBOH beide wedstrijden tegen MVV ’58 te winnen, ook dit seizoen bleken de Dordtenaren sterker in de eerste wedstrijd tegen MVV ’58. In een wedstrijd waar nog veel verbeterpunten zichtbaar waren, wist EBOH toch de punten mee naar huis te nemen. Een 2-4 overwinning.

MVV ’58 – EBOH : 2 – 4
Doelpuntenmakers: Remy Holster (3x) en Marc Oldenburger

De wedstrijd was nauwelijks begonnen en EBOH stond al 1-0 achter. Balverlies op het middenveld van Nick Gemser werd direct afgestraft. Er was pas 2 minuten gespeeld. De Dordtenaren waren grof wakker geschut. Gelukkig resulteerde dat twee minuten later in de gelijkmaker. Een steekpass van Nick Gemser werd door Remy Holster goed afgerond 1-1.

Niet veel later kreeg EBOH alweer de kans om op voorsprong te komen, maar dit keer kreeg Remy Holster na een prachtige lange bal van Milan Bax de bal niet achter de keeper van MVV ’58. Diezelfde keeper raakte niet veel later zwaargeblesseerd, maar bleef naar ieders verbazing gewoon keepen. De beste man kon nog amper lopen, maar werd niet gewisseld.

Na een half uur kwam EBOH na een actie van Ricardo van de Merwe op voorsprong. Wederom was het Remy Holster die het laatste zetje gaf. Toch konden de rood-zwarten niet met een voorsprong gaan rusten. Na gedraai achterin van Marc Pirone kon MVV ’58 alleen op Donny v.d. Laars af en die kans lieten ze zich niet voorbij gaan 2-2.

De rust bracht EBOH iets meer scherpte. In de 54e minuut resulteerde dat in de derde treffer voor Remy Holster. Die weer door Ricardo van de Merwe in stelling was gebracht. 2-3. Na nog een bal op de lat van de uitstekend spelende Vincent Mutter. Liep EBOH uit naar 2-4. Een voorzet van diezelfde Vincent Mutter werd door invaller Marc Oldenburger afgemaakt. De eerste overwinning van het seizoen was een feit.