EBOH start met zege in de beker

Al kostte het op het laatst nog enige pijn en moeite. Maar Uno Animo, dat uitkomt in de 2de klasse zondag, werd uiteindelijk met 3-2 aan de zegekar gebonden.

Het eerste half uur speelde EBOH uitstekend en op de manier zoals de trainers Patrick Stok en Jeffrey Monster het voor ogen hebben. Agressie op de bal en snel in de omschakeling. De tegenstanders uit Loon op Zand wisten niet waar ze het zoeken moesten en keken na een half uur tegen een 3-0 achterstand aan. De ene goal was nog mooier dan de andere en telkens stond de “koning van de assist” Elvis Versluis aan de basis. Hij strooide met fraaie openingen en steekpassjes. De eerste was een streep van Wesley Ebbers van 25 meter en de tweede schoot Noël Goossens hoog binnen na een tikkie breed van Elvis.
Nummer 3 kwam van de voet van Ricardo van de Merwe die door Elvis werd weggestuurd en de keeper omspeelde. De score had nog hoger uit kunnen vallen, maar de door Ricardo van de Merwe aangespeelde Noël schoot vrij voor de goal over. In plaats van de boel af te maken werd Uno Animo terug in de wedstrijd geholpen. Jan Arie Kouwenhoven kreeg een pegel niet onder controle en was op slag van rust kansloos in de rebound.

Net na rust kwam de spanning zelfs weer helemaal terug in de wedstrijd. Een corner werd knap bij de 1ste paal binnen gekopt en Uno Animo (oud competitiegenoot toen EBOH ook nog op zondag voetbalde) rook bloed. De Rood Zwarten verdedigde de voorsprong echter met verve en waren zelfs nog diverse malen dicht bij de verlossende 4-2. Wesley Ebbers, Noël Goossens, Emerson Antonia en Furkan Kaya verschenen allemaal oog in oog met de in fel oranje geklede doelman, die telkens de baas was. Ricardo van de Merwe maakte nog wel een doelpunt, maar die werd ten onrechte afgekeurd voor buitenspel, terwijl hij zichtbaar voor iedereen achter de tegenstander vandaan kwam.
Het kon uiteindelijk de pret niet drukken. De winst was binnen en dat was een lekkere opmaat voor de Hollandse avond.

EBOH deed het zonder de geblesseerde Shujendy Martis en Leroy Verkerk. Henny Otto en Joey Steenbakker waren op vakantie. De volgende wedstrijd is zaterdag bij Beek Vooruit om 17.00 uur in Prinsenbeek en de 1ste ronde van de beker eindigt op 17 september thuis tegen SVW. De streepjes, met nieuwe spits Christiaan Perrier in de gelederen, wonnen met 6-3 van Beek Vooruit. De beste 2 ploegen gaan door naar de volgende ronde.