EBOH-Sponsor Gym Dordrecht zet zich in voor Fight to Cancer

Zondag 24 september 2023 organiseert Gym Dordrecht tijdens de Nationale Sportweek een gevarieerde sportdag in het kader: Fight to Cancer. 

Gym Dordrecht is gevestigd op het Halmaheiraplein 26 onder de voormalige ODS tribune. 

Eigenaresse Liliane van Oijen heeft persoonlijk de nodige ervaringen met de vreselijke ziekte kanker. “Zo verloor ik recentelijk mijn lieve zusje Roxanne van Oijen op 26 maart jl. aan blaaskanker en zelf kreeg ik er ook mee te maken.” Dit triggerde haar om de komende periode aandacht te schenken aan mensen die op welke manier dan ook met kanker te maken hebben of hebben gehad.

 “Op 6 mei 2015 belandde ik zelf in het ziekenhuis en werd ik geconfronteerd met het feit Leukemie te hebben. Welke vorm was nog niet duidelijk. Na twee weken wachten op uitslagen ging ik ‘blij’ naar huis met de diagnose Chronische Leukemie. Blij dat ik niet dood ging, maar wel met de wetenschap mijn hele leven medicatie te moeten gebruiken. Ik weet dus als geen ander hoe heftig het is om in ‘herstel’ te zijn en te moeten vechten om weer fit te worden en te blijven.

Ik maakte een carrière switch en besloot mezelf te focussen op training & lifestyle. Zo ontstond Gym Dordrecht, de gym met aandacht voor jou! met als doel iedereen te inspireren vanuit mijn ervaringen“ vertelt Liliane. In 2019 ben ik binnen mijn onderneming een nieuwe tak van sport gaan ontwikkelen: Mentaal Fit, je kunt meer dan je denkt…. Inmiddels bieden wij naast sporten, vele vormen van coaching & counseling aan. Al deze ontwikkelingen maken het voor mij mogelijk om in samenwerking met professionals een prachtige dag neer te zetten op de gym, voor mensen die leven met en leven na kanker.“ De dag is bedoeld om de drempel naar de gym te verlagen. Om de mensen samen te brengen en een vervolg te geven met een passend bewegingsprogramma. Kanker overleven is een, maar vervolgens weer gaan leven i.p.v. overleven is twee.

Kanker heb je niet alleen

“Als geen ander weet ik dat het onwijs fijn is als je mensen hebt die je steunen en met je mee ‘vechten’ op de momenten dat het even niet zo lekker gaat. Ook al moet je het uiteindelijk zelf doen. Let’s fight together op deze mooie dag.”

EBOH doet mee! 

Deze dag kan iedereen meedoen. Ook doet een team van EBOH mee. Meer EBOH’ers zijn natuurlijk altijd welkom om vanuit de club een bijdrage te leveren als collectant voor het goede doel. 

Of je jezelf fit voelt of niet, voor ieder hebben wij een boks ronde samengesteld op niveau. 

Ieder vecht, danst of loopt met een eigen verhaal, een eigen doel, voor een eigen dierbare en tegen een bepaalde vorm van kanker.  Wil jij ook meedoen? Dan kun je jezelf aanmelden. Inschrijven kan met deze link:

Klik hier: Schrijf je hier in en doe mee met EBOH voor het goede doel

Vermeld bij je inschrijving dat je meedoet met EBOH. Wij vragen een kleine vergoeding van €12,50. Daarvoor krijg je een mooi sport shirt en een healthy food box. Voor vragen kun je altijd terecht bij Liliane van Oijen of Jasper de Bruin.

Goede doel

De opbrengsten gaan naar Helianthus te Dordrecht, Centrum leven met en na kanker. Hier wordt met behulp van vrijwilligers een veilige plek gecreëerd voor iedereen die met kanker te maken heeft. Zij bieden een luisterend oor en organiseren diverse activiteiten. 

Oktober is de maand in het teken van borstkanker. Helianthus organiseert dan een verwendag voor haar gasten. Een deel van de donaties zal dan ook gaan naar de lunch voor deze dag.

Om voor hun gasten een lekker vers kopje koffie te zetten hebben zijn een professioneel koffiezetapparaat nodig. Een deel van de donaties zal dan ook gaan naar een mooi apparaat.

Wordt jij persoonlijke sponsor van EBOH? 

Ook jij kent vast iemand die vecht of heeft gevochten tegen kanker. Kun je niet deelnemen aan deze dag, sponsor dan de club en vecht op deze manier mee! We bundelen onze krachten samen. 

Een gift doneren kan door een bedrag naar keuze via de onderstaande link achter te laten. Je bijdrage is meer dan welkom.

Klik hier: Ik sponsor EBOH Fight to Cancer bij Gym Dordrecht

Alvast bedankt voor je steun! 

Eendracht Brengt Ons Hoger

Programma Fight to Cancer

10:00 Welkom

10:30 Run for life lange afstand loop (rondes zelf bepalen op de sintelbaan)

10:30 Round 1 Fight to Fight (Ervaren boksers)

11:30 Round 2 Learn to Fight (Beginners)

12:30 Round 3 Buddy Fight (Ervaren & beginners mix)

12:30 Dance for life 

13:30 Round 4 Family Fight (Ouders, kinderen, alle leeftijden)

13:30 Lezing Boukje vd Ven

14:30 Round 5 Boks coaching. Boksen wordt als middel ingezet. Er wordt gewerkt aan emotionele, fysieke en mentale weerbaarheid. 

15:30 No Knock-Out (Presentie jongeren)

16:00 Slot