EBOH houdt het lang vol

Tegen het uit de 4de divisie gedegradeerde WNC uit Waardenburg ging het lang goed, maar Noël Goossens maakte een ongelukkige overtreding tegen de razendsnelle nummer 11 en de uitstekend leidende Youri Kuipers wees naar de stip. Mirel Ibramovic trok zich niets aan van de reputatie van Jan Arie Kouwenoven en schoot onberispelijk raak.

En dat was jammer, want een puntje had er in gezeten tegen een overigens een goede ploeg, dat qua tempo en handelingssnelheid EBOH de baas was. Maar EBOH brak niet, door heel scherp te verdedigen. Ricardo Heuverling, Jeremy Boshart, Calvin van der Holst, Furkan Kaya en later Damian Gerde wisten telkens een blok te zetten. En dan was er nog de absolute uitblinker van de middag, de kersverse vader van zoon Jan:Jan Arie Kouwenhoven. Hij liet weer eens zien 1 van de beste keepers te zijn van de regio.

Voor rust bracht hij het tot minimaal 3 wereldreddingen en na rust bracht hij wederom de aanvallers van WNC tot wanhoop. Uiteindelijk moest hij buigen voor een strafschop. Noël Goossens maakte een pirouette om de bal te blokken en de razendsnelle rechtsbuiten van WNC zocht het been op.
Daarna was EBOH dicht bij de gelijkmaker. Rayvano van de Merwe schoot voorlangs na een assist van Wesley Ebbers en Maikel Steenbakker had een mooie halve omhaal in huis, maar WNC liet zien ook over een prima keeper te beschikken. Het slotakkoord was voor Noël, maar hij verlengde een lange bal net naast. De nederlaag betekent geen uitschakeling voor de beker, maar dan moet er wel gewonnen worden van Theole (uit volgende week) en Tricht (3-2 zege tegen Theole) thuis over 2 weken. WNC zien we zeker naar de volgende ronde gaan en zullen beslist gaan meedoen voor het kampioenschap in de 1ste klas.

Scheidsrechter Youri Kuipers zien we helaas niet meer terug op korte termijn. Hij zit in de jong talentenpoule en fluit doorgaans 4de divisie. Patrick Stok is blij over een brede selectie te bezitten. Ruben Retel (knie) en Jimmy Pieper (gebroken hand) ontbraken. Joey Steenbakker en Jeffrey Manzanares pakten speelminuten in het 2de (4-1 zege). “De winst van vandaag was dat we er als ploeg stonden met een goede organisatie tegen een uitstekende tegenstander. We bleven lang overeind en waren dichtbij een punt”

EBOH – WNC                         0-1       (0-0)   

’85       Mirel Ibramovic                    0-1      

Scheidsrechter: Youri Kuipers uit Goes

Opstelling: Jan Arie Kouwenhoven, Ricardo Heuverling ,Jeremy Boshart (Damian Gerde), Calvin van der Holst, Furkan Kaya, Mitchell Rovers, Wesley Ebbers, Patrick Stoel (Maikel Steenbakker), Ricardo van de Merwe (Rayvano van de Merwe), Noël Goossens, Jerry van Ingen (Leroy Verkerk)

Wissels: Robert de Bruin (res.keeper)

Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Yannick Verweij
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Harold Verberkmoes