EBOH schittert in Woudrichem

De meegereisde supporters konden het nauwelijks geloven en de thuis aanhang wist ook niet wat ze zagen. EBOH legde een voortreffelijke wedstrijd op de mat en won maar liefst met 0-6 op het sfeervolle sportpark “Het Bolwerk”, waar de vis extra lekker smaakte.

In de 2 voorgaande edities wist EBOH het net niet te vinden in Woudrichem (1-0 verlies en 0-0), maar dat werd nu meer dan goed gemaakt. In de openingsfase deelde EBOH wat speldenprikken uit via Ricardo Heuverling en Jimmy Pieper, stijlvol gepakt door doelman Aljan Dekker, en de thuisploeg kreeg ook een serieuze mogelijkheid via de net voorlangs schietende Danny Schaap. De goed gelanceerde Noël Goossens brak de score open door de bal over Aljan Dekker heen te wippen. Met zijn sterke lichaam was Noël voortdurend een plaag voor de Woudrichem defensie. De 2de grote mogelijkheid was voor Junior Calmera die al snel ingevallen was voor de met zijn lies tobbende Moreno van der Geer. Vrij gespeeld door Noël Goossens was zijn slalom 1 poortje te ver. De 0-2 kwam er toch. De bal ging nu van Junior naar Noël, die na een kluts in de wankelende defensie van Woudrichem vrij voor het doel binnen werkte. De aansluitingstreffer voor Woudrichem door een kopbal van Yoeri Duyzer werd geannuleerd wegens een duwfout. Scheidsrechter Stefan van Westing floot een uitstekende wedstrijd, liet lekker voetballen en had een goed oog voor het spelen van de bal na een tackle. EBOH zat overal kort bovenop, won de duels en de 2de bal, en controleerde de wedstrijd. Het leverde veel gemopper op van de Woudrichem-aanhangers langs de kant:
“Ze staan te slapen achterin”,” wat een ruimte geven ze weg”, wat een drama”, “ze lopen maar een bietje door mekaar heen”, “het wordt eerder 0-3 dan 1-2”, en zo geschiedde.

Al moesten we er in de 2de helft nog even op wachten, Leroy Verkerk en Junior Calmera lieten nog serieuze kansen liggen, maar Joey Steenbakker niet. De ijzersterk spelende Furkan Kaya soleerde op snelheid aan de linkerkant en bood Joey Steenbakker de gelegenheid om de verre hoek op te zoeken. Daarna was het weer de beurt aan de “man of the match” Noël Goossens om van dichtbij in te knallen. De energie die hij in de wedstrijd bracht was een lust voor het oog en hij was ook in zijn eigen strafschopgebied te vinden om het goed spelende centrale duo Henny Otto en Mitchel Rovers te ondersteunen. Maar wie speelde er eigenlijk niet goed. De van een blessure teruggekeerde Wesley Ebbers maakte vele vuile meters en had mooie openingen in huis. De man met de ijzeren longen Ricardo Heuverling ondernam een indrukwekkende solo, die net naast het doel eindigde.  Lof voor iedereen. En de bank kreeg ook speeltijd met een driedubbele wissel en het goede spel veranderde niet. EBOH liep zelfs verder uit door een prima goal van de solerende invaller Mert Erbas en Junior Calmera kreeg zijn beloning in de slotminuut. En daarna was het nagenieten op het Bolwerk.

Joey Steenbakker: “Heerlijk, Ik denk niet dat iemand hier ooit gewonnen heeft met 6-0”
Een glunderende Noël Goossens: “Mooi man, de vorige officiële hattrick was geloof ik nog in mijn tijd bij Heinenoord, wel scoorde ik er 3 tegen Dubbeldam in de oefenperiode”
Een blije trainer Patrick Stok: “We hebben wel meer goed gespeeld, maar niet zo veel gecreëerd. Het kwam niet helemaal als een verrassing, want Jeff en ik hadden in de auto allebei een goed gevoel. We hadden een plan samen gemaakt en dat pakte goed uit en als je dan die koppies ziet in de kleedkamer en bij de warming-up dan weet je dat het goed zit”

En als het goed gaat, hoor je niks over de lijst met alle afwezigen. Zo werden Stephen Emelina (hamstring), Jeffrey Manzanares (achillespees), Moreno van der Geer (lies) en Ricardo van Yperen (2 duels schorsing) aan de lange lijst toegevoegd en kon het 2de elftal door enkele Corona-afwezigen niet in actie komen. Het maakt de prestatie alleen maar groter.
Tenslotte in Regio-voetbal: “De Bolwerkers werden door EBOH met 0-6 van het veld geveegd en hadden een totale off-day. Het was 0-6, maar het zijn maar 3 punten, volgende week tegen SVW moeten we maar revanche nemen”, zo sprak leider Fred van Straten.


Woudrichem – EBOH                      0-6       (0-2)

‘15       Noël Goossens         0-1
’28       Noël Goossens         0-2
’65       Joey Steenbakker     0-3
’76       Noël Goossens         0-4
’82       Mert Erbas                 0-5
’90       Junior Calmera         0-6

Opstelling: Jan-Arie Kouwenhoven, Mitchell Rovers, Henny Otto, Leroy Verkerk, Jimmy Pieper (Mert Erbas), Joey Steenbakker (Jo Jo Helena), Moreno van der Geer (Junior Calmera), Ricardo Heuverling, Furkan Kaya, Noël Goossens, Wesley Ebbers (Ricardo van de Merwe)

Wissels: Kevin van Meerkerk (reservekeeper)

Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Frans Stal