EBOH schiet weinig op met remise

Zaterdag moest EBOH het opnemen tegen de nummer laatst van de competitie: Haaften. Maar om op voorhand te zeggen dat het een makkelijke wedstrijd zou worden, zou te ver gaan. Haaften doet het de laatste weken meer dan redelijk en pakt zo nu en dan haar punten. Om echter mee te blijven doen in de derde periode en om een goed eindresultaat in de competitie neer te zetten moest de thuisploeg wel winnen.

EBOH – Haaften : 0 – 0

Al vanaf het eerste kwartier bleek dat EBOH een lastige middag stond te wachten. Haaften knokte voor de punten en EBOH had moeite in de wedstrijd te komen. En eigenlijk gebeurde er in de eerste veertig minuten maar weinig. Behalve een schotje van Wessel de Graaff en een schot voorlangs van Haaften was er niet veel te beleven. Haaften viel aan, maar was niet scherp in de afronding en EBOH verzaakte vooral goede eindpasses te geven.

Na veertig minuten vanuit een corner kwam EBOH dan dichtbij. Johan Gerlach en Paul Reijnders doken voor de bal. Maar in plaats van de bal te raken, knalden zij met de hoofden tegen elkaar. En dat resulteerde in lichte paniek bij iedereen die op de Schenkeldijk aanwezig was. Beiden EBOH’ers liepen een flinke hoofdwond op en moesten het veld verlaten. De wedstrijd werd even stilgelegd zodat zij behandeld konden worden. En na een vervroegde rust kon de wedstrijd worden voortgezet. Sebastian Bekkers en Abdul Zaada namen de plaats in van de onfortuinlijke EBOH-spelers.

Na rust onder aanvoering van Sebastian Bekkers die zorgde voor meer strijd bij de thuisploeg werd EBOH wel gevaarlijker. Na 49 minuten waren de Dordtenaren dichtbij de openingstreffer maar Sietse Schuurman raakte snoeihard de lat. Vervolgens was het de rappe buitenspeler die net voorlangs schoot. Sebastian Bekkers leek vlak voor het einde de bal binnen te kunnen werken na een goede bal vanaf de zijkant, maar hij werd daarbij ondersteboven gelopen door de doelman van Haaften. Diezelfde doelman vloer vervolgens geheel onnodig aan de achterlijn ook nog Mohammed al Salman, maar van een penalty wilde de beroerd fluitende scheidsrechter niets weten.

En zo bleef na 90 minuten de brilstand op het scorebord staan. Een uitslag waar EBOH eigenlijk weinig mee kan. Volgende week krijgt EBOH een kandidaat voor de tweede periode op bezoek. Groote Lindt kan aan de Schenkeldijk de tweede periode pakken. Om dit te voorkomen zal EBOH toch van betere huizen moeten komen, dan het deze zaterdag deed.

Selectie:
1. Joey Hughes
3. Marc Pirone
4. Paul Reijnders (40. Abdul Zaada)
5. Vincent Mutter
7. Ronald Plaisier
8. Wessel de Graaff
9. William Schrauwen (75. Tim Stok)
10. Mohammed al Salman
11. Johan Gerlach (40. Sebastian Bekkers)
12. Sietse Schuurman
15. Marc Oldenburger

6. Alen Sirovica
13. Tim Stok
14. Abdul Zaada
17. Sebastian Bekkers
22. Donny v.d. Laars

ps. er was een gele kaart voor Tim Stok