EBOH pakt drie punten in Haaften

Zaterdag pakte EBOH de drie punten in Haaften en houdt zodoende aansluiting met de (sub)top. De 0-3 overwinning kwam tot stand in een rommelige wedstrijd, waarbij EBOH zowel tegen een dapper Haaften als tegen zichzelf streed. De individuele klasse maakte uiteindelijk het verschil.

Haaften – EBOH : 0 – 3
Doelpuntenmakers : Mo Salman (2x), Tim Stok

Het veld was erg zacht en glad vanwege de regen van de afgelopen tijd. Gelukkig was het tijdens de wedstrijd wel droog. De wedstrijd van vandaag moest door EBOH gewonnen worden, vooral om “bij te blijven”. EBOH begon goed aan de wedstrijd en maakte het spel. Dat leidde al snel tot een voorsprong voor de uitploeg. Een mooie actie van Mo Salman door het centrum rondde hijzelf knap af, 0-1, 7 minuten gespeeld. Na een aantal kansen voor EBOH-spits Tim rondde hij uiteindelijk na 24 minuten spelen wel doeltreffend af. Patrick was op de linkerkant door Ronald weggestuurd, zijn voorzet werd in centrum door Tim binnengelopen. 0-2.

Na de twee treffers gaf EBOH langzaamaan het heft uit handen. Er werd slordiger gespeeld en er werden kansen weggegeven. Toch krijgt EBOH in de persoon van Sebastiaan Bekker nog twee goede mogelijkheden voor rust. Eerst kopt Sebas een voorzet van rechts van Milan tegen het hoofd van een verdediger. Vervolgens schiet Sebas een bal in het centrum net over na een goede actie van William.

Na rust probeert EBOH het heft weer in handen te nemen, maar Haaften blijft bij tijd en wijlen gevaarlijk aandringen. Toch is het EBOH dat een aantal goede kansen krijgt. Zo schiet Mo in de 56e minuut snoeihard op de binnenkant van de paal. En schiet Mo even later de 0-3 binnen na goed voorbereidend werk van Tim. In het vervolg van de wedstrijd krijgen beide ploegen nog de nodige kansen. Haaften komt niet verder dan een flink aantal schoten voorlangs en corner die door EBOH weggewerkt kunnen worden. Tim schiet nog in het zijnet en schoten van Ronald en Patrick treffen ook geen doel. De score blijft op 0-3 steken.