EBOH 2 toont karakter

Op bezoek bij Dubbeldam 2 zag het er in eerste instantie niet goed uit voor EBOH.
Na 45 minuten voetballen stond het 2-0 voor de “dammers”. Na 90 minuten stond het 3-4 voor de rood zwarten. Op karakter werd deze derby  gewonnen. Een prima resultaat van het jonge team van Rachid el Mokhtari.

Een wedstrijd tegen Dubbeldam brengt altijd wel wat speciaals met zich mee. Zo ook deze zaterdagochtend. Een derby met alles erop en eraan. De scheidsrechter gaf exact om 11:00u het startsein voor de “burenruzie”. EBOH begon goed en zag de bal al na drie minuten spelen in het doel belanden. Een prachtige aanval werd met het hoofd door Randy Camfferman achter de dubbeldam doelman gekopt.  Tot ieders verbazing zag de ass. scheidsrechter het doelpunt aankomen en vlagde maar voor buitenspel. De scheidsrechter keurde de goal eerst goed maar na een kort gesprek met de vlagger keurde hij het doelpunt toch af. EBOH was woest en de spelers begonnen daardoor tegen zichzelf te voetballen. Dat resulteerde na 10 minuten in een kans voor dubbledam. EBOH verloor op het middenveld de bal en Alen Sirovica stond even niet op te letten. De linksback werd verrast door zijn snelle tegenspeler en die aarzelde geen moment en knalde de bal via de paal achter Donny vd Laars. De eerste doelpoging van Dubbeldam was meteen raak. Nog geen vijf minuten later kwam dubbeldam op 2-0. Wederom balverlies van EBOH en de lange bal werd door Erik Peters verkeerd ingeschat. De spits van dubbeldam mocht daardoor alleen op Donny af en ronde bekwaam af. EBOH was even helemaal de kluts kwijt. Na een halfuur spelen herpakte EBOH zich en ging hartstochtelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. De uitstekende keeper van dubbeldam zorgde er voor dat het met de rust nog 2-0 stond.

De tweede helft begon en na twee minuten kreeg EBOH loon naar werken. Een mislukt schot van Fouad Amraoui rolde tergend langzaam in het doel. EBOH rook bloed en bleef in de aanval met puik voetbal. Na zestig minuten voetballen schoot Abdul Zaada vanaf 20 meter prachtig de bal over de doelman en scoorde de 2-2. Dubbeldam werd in deze fase helemaal murw gespeeld door een ontketend EBOH. Nu was het de beurt aan Dennis de Graaff om met een mooie loopactie de 3-2 binnen te schieten. Van 2-0 achter naar een 3-2 voorsprong . Iedereen verwachtte dat de 4-2 zou vallen maar daar dacht Dubbeldam anders over. Een vrije trap werd geheel vrijstaand knap binnengekopt achter de onfortuinlijke Donny vd Laars.  EBOH liet zich nu niet gek maken en bleef op zoek gaan naar de vierde goal. Vijf minuten voor tijd was het Randy Camfferman die drie spelers van Dubbeldam bezig hield en de bal panklaar neer legde voor Fouad Amroaui. Die aarzelde geen moment en scoorde zijn tweede van de middag. De 3-4 voorsprong werd nu niet meer uit handen gegeven. EBOH speelde de laatste vijf minuten de wedstrijd slim uit en behaalde zo op karakter een verdiende overwinning op Dubbeldam.