EBOH 1 overwintert in Spanje

Na een aantal jaren in Nederland te zijn gebleven tijdens de winterstop overwintert EBOH dit seizoen weer in zonniger oorden. Nabij Valencia worden vijf trainingen en een oefenwedstrijd afgewerkt. Daarnaast benut trainer Hoessin Jouhri de gelegenheid om via individuele gesprekken met spelers de eerste seizoenshelft te evalueren.

Donderdag stond er na één training s’avonds al een wedstrijd op het programma. Dat leverde direct een verrassing op toen twee Spaanse ploegen zich meldden aan de rand van het kunstgrasveld. Door een communicatiestoornis stonden Martimo en AS El Puig klaar om af te trappen. Aad Rensen, vader van speler Jesse en al ruim dertig jaar werkzaam in Spanje, moest er aan te pas komen om de zaak te regelen. Er kwam een compromis dat inhield dat beide ploegen een helft zouden spelen. Tegen Maritimo werd 2- 0 verloren maar tegenstander El Puig werd door doelpunten van gelegenheidsaanvoerder Patrick Welts en Ricardo van de Merwe met dezelfde cijfers verslagen.

Jordi van Dyck (22) na één seizoen weer terug van een Zeeuws avontuur bij DFS uit Burgh-Haamstede  ziet het nut van een trainingskamp wel in: ,,We zijn hier om de basis leggen voor de tweede seizoenshelft.  Een paar dagen op elkaar lip is goed voor het teamgevoel. EBOH staat op dit moment veel te laag (10e) want met deze ploeg moeten we minimaal in de middenmoot spelen. Teveel onnodige punten laten liggen. We creëren veel kansen maar we krijgen ook lullige goals tegen en dat moet eruit.”

Ook middenvelder Ricardo van Yperen heeft het prima naar z’n zin aan Spaanse kust. ,,Het begon al gelijk goed toen we donderdagavond aankwamen. Emma, waarvan ik de meeste jongens goed ken waren er een paar uur eerder en die wachtten ons in het hotel op. Met die jongens hebben we gezellig wat gedronken. We trainen hard, houden ons aan het tijdschema van de trainer en als beloning mogen we zaterdagavond Valencia in. Op zondag mogen we dan een uurtje langer blijven liggen en dan trainen we nog één keer en dan naar de luchthaven. Ik hoop dat we dan klaar zijn voor de tweede seizoenshelft.”

Hoessin Jouhri die er in ieder geval nog een seizoen aan vastplakt heeft het vooral over een proces waarin club, elftal en trainersstaf zich moeten ontwikkelen ,,De mentale weerbaarheid, onderlinge acceptatie en groepjesvorming zijn zaken waarin we ons moeten verbeteren. Daar praten we met de spelers over en werken we hard aan tijdens dit trainingskamp. We hebben een jonge groep met best veel kwaliteiten maar we moeten meer een team zijn en knokken voor goede resultaten. Als we dat niet op kunnen brengen dan hebben we tegen iedere tegenstander moeilijk. EBOH wil op termijn weer naar de tweede klasse en daar sta ik achter maar daar moet je wel de voorwaarden scheppen. Duidelijkheid hoort daarbij, er wordt niet betaald dus moet je het in zoeken in zaken als een buitenlands trainingskamp. Daar gaan we het intern nog wel over hebben.”

 

 

Uit dagblad AD de Dordtenaar…..

IMG-20160109-WA0003