EBOH overtuigend winnaar in derby

Nadat eerst het tweede met 7-2 de baas was over DFC 2 in het voorprogramma, overtuigde ook het 1ste met een klinkende 4-0 zege. De vooraf aangekondigde spanning en sensatie bleef uit.  EBOH gaf nimmer de controle over de wedstrijd uit handen en boekte een eenvoudige zege.

De wedstrijd begon een kwartier later, omdat het wel erg lang duurde voordat een speler van DFC 2, die onwel geworden was, met de ziekenwagen werd opgehaald. Ook werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Wietse Smid jr. , de zoon van de legendarische keeper van EBOH , die slechts 54 jaar oud werd en overleed ten gevolge van een slopende ziekte.

Op de eerste lentedag van het jaar leek het wel een reünie op de Schenkeldijk, met veel oude bekenden, niet alleen van de voetbal, maar ook van de carnavalsverenigingen de Schenkeltrappers en Nar Veure. Gezellig keuvelend en een biertje drinkend, werd er ook nog met een schuin oog naar het voetbal gekeken. Of het door de zon of de 20 graden kwam, weten we niet, maar het tempo lag niet al te hoog, hoewel EBOH wel liet zien over meer combinatievermogen te bezitten dan de stadgenoot.
Het enige wapenfeit voor rust kwam van de voet van Wesley Ebbers, die schuin vrij voor het doel de bal heerlijk het doel in  liet draaien en Daniel Jansen kansloos liet. DFC liet alleen wat speldenprikken zien door handenbinder Bright Omorogbe en de al vroeg voor Rick van der Linden ingevallen spits Mike van de Pol, maar Pim Versluis stond op zijn post.

Na rust viel al snel de beslissing door wie anders dan Leroy Verkerk, die ook deze wedstrijd liet zien hoe belangrijk hij is voor het team. Links, rechts, volop assists, niets is de onvermoeibare vleugelverdediger van EBOH te veel. Hij draaide de bal na een passje van Regga Regales fraai voor het linker been en schoot raak. En met 11 goals is de vaste penaltynemer en back topscorer van EBOH.
Ook in de 3-0 had hij een groot aandeel. Wesley Ebbers gaf de steek aan Leroy, die Jeffrey Monster op maat bediende. Daarna bood Leroy Regga Regales een niet te missen kans, maar hij presteerde het om de bal een meter voor het doel nog over te krijgen. Antonio Manzanares liet zien hoe je het wel moet doen en verzilverde de assist van Thomas Keuter zuiver in de korte hoek. En het was aan Daniel Jansen te danken dat het hierbij bleef, hij tikte een inzet van Antonio Manzanares uit de bovenhoek en had een machtige reflex in huis bij een inzet van Thomas Keuter.

De Dordtse scheidsrechter Ad van Drunen had een makkie en meer strijd verwacht in deze eenzijdige derby. Hij trakteerde alleen de voortdurend mekkerende Merijn van Groesen op geel, waarna trainer Danny Slegers hem wisselde en behoedde voor een rode kaart. Ries Fok was blij met de 3 punten en de 4 goals, maar vond wel dat zijn ploeg af en toe slordig was en in een te laag tempo speelde.
”Het blijft natuurlijk een derby en die is altijd mooi om te winnen, we leven van wedstrijd tot wedstrijd en hebben een paar lastige uitwedstrijden voor de boeg, en verder hoop ik dat DFC het gaat redden en niet de nacompetitie in hoeft.
Wat onszelf betreft moet het dit seizoen gebeuren, volgend seizoen zie je bij de concurrentie veel versterkingen binnen komen, en ziet de wereld er weer anders uit”. Zaterdag moet EBOH op bezoek bij het IFC van Virgil Breetveld, waar thuis nog met 1-3 van verloren werd.
De derde helft was op de Schenkeldijk met een volle bak en zangers ouderwets gezellig. “Dit doet me denken aan de zondagmiddagen van weleer”, aldus Johan Bustraan.


EBOH – DFC 4-0

’18 Wesley Ebbers 1-0
‘47 Leroy Verkerk 2-0
’66 Jeffrey Monster 3-0
’85 Antonio Manzanares 4-0

Opstelling EBOH:
Pim Versluis, Jordy Fok , Mo Salman, Leroy Verkerk, Jeffrey Manzanares , Ricardo van Yperen, Thomas Keuter, Jesse Rensen, Jeffrey Monster( Antonio Manzanares), Wesley Ebbers, Regga Regales

Reservekeeper:  Thimo Baum
Wisselspelers: Johnny Granger, Gianni Weststrate, Henny Otto
Assistent Scheidsrechter: Frans Stal
Coaches: René Ebbers en Ries Fok
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Frits Braun