EBOH neemt volgende stap naar boven

Na de overwinning vorige week op kampioenskandidaat Herovina, wachtte deze zaterdag Groot-Ammers. Heeft EBOH de weg naar boven gevonden en konden zij vandaag de drie punten aan de Schenkeldijk houden? Het antwoord was: ja! Met vlagen van goed spel werd uiteindelijk net als vorige week de tegenstander met 3-2 verslagen.

EBOH – Groot – Ammers : 3 – 2
Doelpuntenmakers : eigen doelpunt tegenstander, Marc Oldenburger, Remy Holster

De wedstrijd begon voortvarend met direct een kans voor Ricardo van de Merwe. Hij liet zijn directe tegenstander gelijk de hielen zien, maar kon de gecreëerde kans niet afstraffen. In de eerst volgende dertig minuten konden beide ploegen niet echt domineren. Maar uiteindelijk kwamen er wel de kansen voor de thuisploeg. Na een half uur spelen was het Remy Holster die één-op-één met de keeper mistte. Vijf minuten later kreeg de EBOH-spits de bal wel langs de keeper maar net niet in het vijandelijk doel, na een fraaie hakbal vanuit een corner.

Nadat Groot-Ammers één-op-één met Donny v.d. Laars had gemist, was het de uitploeg die EBOH hielp. Nadat de bal vanaf de linkerflank terug richting de doelman werd gespeeld verdween deze tot ieders verrassing in de verre hoek. 1-0. Voor rust was er nog een opgelegde kans voor Marc Oldenburger die na een actie van de goed spelende Ricardo van de Merwe de bal vrij kreeg rond de 11 meter. De bal werd echter uit de hoek gevist.

Na rust sloeg EBOH direct toe. Vanuit de voorzet was het Marc Oldenburger die raak kopte en de marge naar twee vergrootte. En EBOH kon al snel verder uitlopen, maar verzuimde dit te doen. Remy Holster raakte de voet van de doelman, een bal werd van de lijn gehaald en Patrick Welts raakte van afstand de paal.

Toen brak de fase Groot-Ammers aan. Na een schiettent voor het doel van Donny v.d. Laars waarbij de bal wonderlijk niet in het EBOH-doel verdween, was het uiteindelijk in de 73e minuut wel raak door het centrum. 2-1. Echter niet veel later stelden Ricardo van de Merwe en Remy Holster orde op zaken. Na een goede actie van de EBOH rechtsbuiten buitenom, die de zijn tegenstander een slechte nachtrust bezorgt moet hebben, werd de EBOH-spits bereikt, die kon rustig intikken 3-1. De wedstrijd leek gespeeld.

Toch maakte de ploeg het nog even spannend. Bij een vrije trap was de EBOH-doelman even niet attent. De bal werd snel genomen over de EBOH muur die compleet verkeerd stond. 3-2. Toch kwam EBOH niet meer in gevaar en waren de drie punten binnen.