EBOH 2 verstapt zich

In de race naar het kampioenschap in de reserve derde klasse maakt EBOH 2 een lelijke uitglijder. Gemaakte fouten werden door zowel Oranje Wit als EBOH zelf afgestraft. In een wedstrijd met vele kansen, wist EBOH toch maar éénmaal te scoren. Oranje Wit deed hetzelfde en zo eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

EBOH 2 – Oranje Wit 4 : 1 – 1
Doelpuntenmaker : Yavuz Güler

Doelstelling was de eerste vijf wedstrijden van het seizoen te winnen. En in de eerste vier wedstrijden werd dat ook gedaan. Vaak met goed voetbal, maar soms ook met vele gemiste kansen. De zakelijkheid ontbrak soms. En die zakelijkheid is iets wat de ploeg juist tegen sluwe ploegen, die wel hun eigen kansen afstraffen, nodig heeft. Een ploeg zoals Oranje Wit. Ook al had de tegenstander van vandaag geen bijzonder goede competitiestart gehad, iedereen wist dat dit geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Immers Dordtse ploegen tegen EBOH verschijnen altijd op volle sterkte, zeker als EBOH bovenin meedoet. Cadeautjes zijn er voor de Schenkelijkdijkers niet bij en dat is goed, dat is leerzaam voor de nog altijd jonge ploeg.

De wedstrijd van zaterdag begon rommelig. Er werd veel balverlies geleden en er ontstonden kansjes voor beide ploegen. Afspraken werden niet altijd nagekomen, vaak werd de moeilijke oplossing gezocht. Na 25 minuten werd dit dan ook keihard afgestraft. De Oranje Wit-spits maakte handig gebruik van de slapende EBOH-defensie en plaatste de bal langs Joey Hughes. In plaats van dat de 0-1 stand EBOH wakker schudde, veroorzaakte het eerder chaos. Fernando Lozoya-Ringelberg ging als verdedigende middenvelder te diep lopen, aanvallende middenvelder Bas van Oosterhout verzoop in zijn ijverheid door overal op het veld te corrigeren en spits Yavuz Güler trok uit ijver naar de hoeken om ballen op te pikken, maar het aanspeelpunt in de spits was daarmee verdwenen. Voorzetten vanaf de zijkant waren vaak ongecontroleerd of te slap. En te vaak werd er een lange bal gegeven of te gehaast gespeeld in plaats van rustig het balletje te laten gaan. Niet EBOH werd met een 0-1 achterstand gevaarlijk, maar Oranje Wit kreeg kansen. Nog geen vijf minuten na de openingsgoal raakte zij de paal. Op een geweldige kans voor Bas van Oosterhout na, kwam EBOH voor rust eigenlijk goed weg.

In de tweede helft werd het één en ander omgezet. Gerben Schuurman en Erik Peters moesten plaatsmaken voor Dennis v.d. Graaff en Ali Er. Ook werd er positioneel één en ander verschoven. Binnen de minuut was het vanaf de aftrap raak. Dennis v.d. Graaff wist vanaf de rechterkant uiteindelijk Yavuz Güler te bereiken die de bal kon intikken 1-1. EBOH zette door. Het spel was stukken beter dan in de eerste helft, maar ondanks de vele kansen ontbrak de scherpte, de zakelijkheid om het af te straffen. Uiteindelijk was er te vaak niemand in de punt te vinden om de ballen in te tikken. Na een afstandschot van Ali Er moest de goed keepende Oranje Wit doelman de bal lossen, die lag drie a vier seconde stil in de zestienmeter, maar niemand er bij om de bal in te tikken. Een typerende situatie voor de wedstrijd.

Vlak voor tijd was het “Broertje” die nog een enorme mogelijkheid kreeg. Vanuit een voorzet kon hij vrij in schieten, maar in plaats van over de bal te kijken, keek hij naar de bal. Hij ramde de bal wel strak richting kruis, maar in de hoek waar de keeper stond. De andere hoek lag open. Het betere spel van de tweede helft kon niet verder worden beloond, de stand bleef steken op 1-1. Een duur puntverlies, voor de ploeg die toch mee wil strijden voor het kampioenschap en zeker in Papendrecht 2 en DFC 2 geduchte concurrenten heeft.

Overigens met de niet uitgespeelde wedstrijd van DFC van vorige week en nederlaag deze zaterdag van Papendrecht bij Wieldrecht, staan de Schenkeldijkers wel ineens los op kop. Met 1 punt welliswaar. Een geluk bij een ongeluk. Genoeg werk aan de winkel richting de wedstrijd van volgende week, Heerjansdam uit.