EBOH neemt revanche op DFC en wint eigen toernooi (3-1)

Doordat onze vaste verslaggever geniet van een verdiende vakantie , is bij deze het verslag van Fred van Dongen (eigen website voor al het Dordtse voetbal)

Zaterdagtweedeklasser EBOH won vanmiddag he eigen Ries Fok sr. Toernooi door stadgenoot DFC (derde klas zaterdag) met 3-1 te verslaan.Afgelopen donderdag stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar, deze keer in de finale van het DFC-toernooi. De derdeklasser won toen met 2-0. Het betekende een wake-up-call voor EBOH dat zich vanmiddag niet door de roodwitte tegenstander liet verrassen.Het traditionele augustus-toernooi van het bijna honderdjarige EBOH is genoemd naar een belangrijke overleden oud-voorzitter van de club, Ries Fok sr. Een geweldige club- en voetbalman wiens zoon de voorbije drie seizoenen hoofdtrainer was bij EBOH en dit seizoen de sportieve baas is bij zondagderdeklasser Dubbeldam.

EBOH kende vanmiddag in de ‘eigen’ finale een bliksemstart. Al na drie minuten legde de regelmatig weer wervelende Junior Calmera de bal panklaar op het hoofd van Jimmy Pieper deponeerde voor de snelle 1-0. In de openingsfase moest DFC duidelijk wennen aan de kunstgras-omstandigheden. EBOH dat vrijwel elk eigen kunstgrasspriet kent verzuimde van de onwennigheid bij de tegenstander te profiteren. Het liet diverse riante mogelijkheden onbenut om de voorsprong uit te breiden, al was DFC-doelman Daniël Jansen ook deze middag weer goed voor enkele fraaie reddingen. En passant bofte de thuisploeg toen een kopbal van de even opgekomen DFC-verdediger Robin Ramesar op de paal belandde.SpecialiteitWaar vrijwel iedereen EBOH een fauteuil-positie toedichtte kwam DFC na een dik half uur alsnog langszij.

Nieuwkomer Arie Pankras kreeg kans een van zijn specialiteiten te etaleren: een slijtende dieptepass. Deze keer op de snelle Okan Anass die zich die buitenkans niet liet ontnemen en doelman Kevin van Meerkerk die dinsdagavond nog dé onomstreden uitblinker was bij EBOH, kansloos te laten: 1-1.
Waar DFC in de slotfase van het eerste bedrijf zich verrassend maar niet onverdienstelijk had ontpopt tot de dominerende ploeg, nam EBOH meteen na de hervatting het heft in handen. Dat ging gepaard met enkele positionele aanpassingen. Zo ‘promoveerde’ Joey Steenbakker tot aanvalsleider Die liet meteen zijn visitekaartje zien met een door Daniël Jansen op acrobatische wijze uit de bovenhoek getikte inzet en een vliegend schot dat net over de lat verdween.Vaardige onrustzaaiers EBOH liet zich door het uitblijven van de nieuwe voorsprong niet ontmoedigen. Met Junior Calmera en Oberson van der Spek als technische vaardige onrustzaaiers op de flanken gekoppeld aan verzorgd positiespel leek de 2-1 een kwestie van tijd. Toen de thuisploeg na zo’n twintig minuten het tempo van de balcirculatie even opschroefde was het snel bekeken. Met zijn tweede assist vond Junior Calmera het hoofd van Oberson voor de 2-1. Twee minuten later zoefde Wesley Ebbers van rand zestien de bal onbereikbaar achter Daniël Jansen voor de 3-1.Net als donderdagavond had Junior Calmera ook een volle treffer aan zijn assists kunnen toevoegen maar zijn slimmer inzet na een wervelende slalom over rechts spatte helaas voor de roodzwarte balgoochelaar uiteen op de paal.

Jimmy PieperJimmy Pieper, in de zomer overgekomen van Oranje Wit, maakte met de snelle 1-0 al zijn derde doelpunt in twee dagen voor EBOH. De 23-jarge heeft het best naar zijn zin bij EBIOH. ‘Mijn neef Ricardo Heuverling die ook in het eerste speelt heeft me overgehaald naar EBOH. Moet zeggen dat het een gezellige club is. Onze kansen in de competitie? Als alle koppen in dezelfde richting staan moet een plek in de bovenkant van de competitie haalbaar zijn. Bovendien hebben we een brede selectie. Of dat ook nadelig kan zijn voor mezelf? Nee hoor, een beetje concurrentie is altijd goed’.Jimmy hoopt dit seizoen verstoken te blijven van blessures. ‘Bij Oranje Wit heb ik maar acht wedstrijden gespeeld vanwege een blessure. In die acht heb ik wel vier keer gescoord’.
Dat EBOH zich op het eigen toernooi revancheerde voor het verlies van dinsdag tegen DFC kwam voor Jimmy Pieper niet als een verassing: ‘Dinsdag hadden we gewoon een off-day”.

Danny Slegers DFC’s trainer Danny Slegers gaf een andere interpretatie aan het verschil met dinsdagavond toen zijn ploeg EBOH net 2-0 versloeg. ‘Het veld. Dit bij EBOH is kunstgras. Dan kan je er altijd minder echt ín gaan. Dat zag je in het begin. EBOH is gewend aan kunstgras maar ik moet zeggen dat we ons na het begin aardig hersteld hebben. Maar we mogen ook niet vergeten dat dit, en dat geldt ook voor EBOH, onze derde wedstrijd in vijf dagen was’. Dat laatste was vanmiddag niet echt merkbaar, zowel bij EBOH als bij DFC. Beide kunnen constateren dat ze met een prima conditie vanaf volgend weekeinde aan de reguliere beker- en gewone competitiekunnen beginnen.