EBOH morst 2 punten na hectische slotfase

Met een zesde plaats staat EBOH hoger dan in eerste instantie gedacht, maar om het seizoen glans te geven zou het leuk zijn als wellicht een periode mee kan worden gepakt. Om die reden moest EBOH afgelopen zaterdag winnen bij Streefkerk. Een wedstrijd om de derde periode. Immers van Herovina werd in de derde periode al verloren en twee keer punten morsen betekent vaak einde verhaal.

Streefkerk – EBOH : 3 – 3
Doelpuntenmakers : Mohammed al Salman, Sietse Schuurman (2x)

Dat moest zaterdag gebeuren zonder de geblesseerde Johan Gerlach en de afwezige Patrick Bijl. Met Wessel de Graaf terug in de basis moest naar overwinning worden geknokt.

De eerste helft begon echter van beiden zijden behoorlijk behoudend. Het voetbal liep niet lekker en echte kansen werden nauwelijks gecreëerd. En wanneer daar een mogelijkheid voor EBOH kwam, werd deze ongelukkig afgefloten.

Halverwege werd EBOH-aanvoerder Ronald Plaisier onterecht teruggefloten wegens buitenspel. Vogelvrij liep hij op de rechterflank. De steekpass kwam en hij kon zo doorlopen. De grensrechter keek echter bij de steekpass naar EBOH-spits Mohammed al Salman, die wel buitenspel liep en stak zijn vlag omhoog. Om vervolgens binnen de seconde zijn vlag ook weer naar beneden te doen, nadat hij zijn fout constateerde. Te laat, de scheidsrechter ging af op het halve vlagsignaal.

Op slag van rust kwam er een goede steekpass op Mohammed al Salman, die was los van de Streefkerk verdediging, maar de scheidsrechter vond dit het moment om voor de rust te fluiten. De EBOH-spits kreeg niet de kans om alleen op de keeper af te gaan.

Na rust kwamen de Dordtenaren feller uit de startblokken en dat resulteerde in kansen. Eerst was het Mohammed al Salman die een voorzet van Ronald Plaisier net over kopte. Vervolgens schoot Sebastian Bekkers uit een voorzet, wederom van de goed spelende aanvoerder van EBOH, tegen een verdediger van Streefkerk.

In de zestigste minuut was het Mohammed al Salman die zich met een actie losmaakte van zijn mandekker. Deze zette de tackle in, miste de bal, maar nam de technicus mee naar de grond. Penalty. De spits verzilverde deze zelf. 0-1.

Heel lang kon van de voorsprong niet worden genoten. Streefkerk was tot dan toe nog niet echt gevaarlijk geweest. Maar uit de rebound van een vrije trap werd de bal toch binnengeschoten. 1-1.

Vijf minuten later, kwam EBOH weer op voorsprong. Ronald Plaisier stuurde invaller Sietse Schuurman weg die de 1-2 op het scorebord zette.

EBOH leek de drie punten mee naar Dordrecht te gaan nemen, maar een hectisch slotakkoord volgde. In de 89e minuut kreeg Streefkerk onterecht een corner toegewezen. Vanuit deze corner werd de paal geraakt en de rebound was voor Streefkerk. 2-2.

Vanaf de aftrap probeerde de rood-zwarten wat te forceren. En dat lukte. Na goed voorbereiden werd van Tim Stok, maakte Sietse Schuurman de 2-3. Tot dolle vreugde van iedereen die EBOH lief heeft.

Echter de vreugde was iets “te groot” en te voorbarig. Vanaf de aftrap ging Streefkerk direct naar voren. De rechtsbuiten werd te zwak aangepakt en mocht uiteindelijk voorzetten. Geheel vrij gelaten mocht de vanaf de aftrap direct meegelopen Streefkerkspeler intikken. 3-3. Een doelpunt dat nooit had mogen vallen als je net in blessuretijd zelf op voorsprong komt. Zodoende laat EBOH dure punten liggen.