EBOH 2 – Wieldrecht 3: Overwinning zonder glans

Een heerlijk zonnetje en een fitte selectie. Alles wees op een mooie voetbalmiddag en een mooi affiche. Wieldrecht kwam op bezoek en alles wees op een geweldige derby. De scheidsrechter dacht daar kennelijk anders over. Zijn beslissingen zorgde er voor dat EBOH aan het langste einde trok. Een 3-2 overwinning voor de rood zwarten als eind uitslag. Een overwinning die telt maar met een zwart randje vanwege de rare beslissingen van de scheidsrechter.

EBOH en Wieldrecht. Een derby die er mag zijn. De stand op de ranglijst beloofde een mooie wedstrijd met twee ploegen die strijd combineren met voetbal. Het eerste kwartier was voor EBOH. Na twee minuten spelen was het al raak. Sietse Schuurman werd diep gestuurd en hij bediende Randy Camfferman op maat. De spits faalde niet en tekende zo voor de 1-0 voorsprong. Wieldrecht liet het niet daarbij zitten en zette EBOH flink onder druk. Het is aan EBOH-doelman Donny van de Laars te danken dat het lange tijd 1-0 bleef voor de thuisploeg. Met nog 15 minuten te spelen in de eerste helft beging Dennis van de Graaf een zeer lichte overtreding in de  “zestien”. De scheidsrechter zag daar een strafschop in en de linksback van Wieldrecht benutte dit buitenkansje feilloos. Wieldrecht bleef kansen houden op de 1-2. De doelman van EBOH hield echter zijn doel met kunst en vliegwerk schoon.

De tweede helft werd door EBOH aangegrepen om van tactiek te veranderen. Tien minuten gespeeld en waar er sprake was van een normaal kopduel zag de scheidsrechter een handsbal. Een buitenkansje met hoofdletter B voor EBOH. Randy Camfferman benutte de strafschop zonder probleem. De 2-1 voorsprong gaf EBOH vleugels en niet lang na de 2-1 was het wederom Randy Camfferman die via een verdediger en de paal voor de 3-1 tekende.

De wedstrijd verliep sportief maar de scheidsrechter dacht daar anders over. Na wederom een belachelijk fluitsignaal werd er door een supporter van Wieldrecht commentaar geleverd. “Scheids!!! Waar ben je nu mee bezig!” De scheidsrechter was daar niet van gecharmeerd en eiste dat de man het veld moest verlaten. De bezoeker moest ook nog eens zijn adres opgeven. Pas nadat beide trainers ingrepen door aan te geven dat het om een toeschouwer ging werd er door gevoetbald. De leidsman bleef rare beslissingen nemen wat resulteerde in een tweede strafschop voor Wieldrecht. Ook dit keer werd de bal prima binnengeschoten. Dennis van de Graaf van EBOH moest lachen om de belachelijke beslissing en prompt staakte de leidsman de wedstrijd. Wieldrecht trainer Steven Boyten en EBOH trainer Rachid el Mokhtari gingen maar bij elkaar staan en gaven duidelijke signalen af dat dit nergens op sloeg. De twee trainers vonden het allebei een zware smet op de wedstrijd, die gemoedelijk en sportief verliep, zo werd beinvloed door de scheidsrechter. De wedstrijd eindigde alsnog in een glansloze 3-2 overwinning voor EBOH.