EBOH moet buigen voor de Alblas

De wedstrijd leek verdacht veel op die van een week eerder bij de Zwerver. Met dit verschil dat EBOH nu een 3-2 achterstand niet meer goed kon maken. Het haalde niet het niveau van eerdere edities deze competitie en in de slotfase leek het eerder op 4-2 uit te draaien dan 3-3. De Dordtenaren schoten net als een week eerder goed uit de startblokken en kwamen binnen het kwartier op 0-1 door een gelukkige flipperkastgoal van Henk te Slaa.

Walter Heijkoop wilde een voorzet van Ricardo van Yperen opruimen maar schoot tegen de teen van Henk te Slaa op die de bal naast de op het verkeerde been gezette Marvin Otte in het doel zag rollen. Daarna gaf EBOH het initiatief weer uit handen en kon de Alblas lekker voetballend op weg naar de gelijkmaker. Na eerst nog de paal geraakt te hebben profiteerde de Alblas van een snelle ingooi. Assistent Frans Stal vlagde de andere kant op, maar leidsman van Akooy uit Gorinchem, die het duel af kon doen zonder kaarten, besliste anders. De vrijstaande Job van Vliet knalde de bal binnen.

Na rust kwam EBOH weer snel op voorsprong. Uit een pass van Wesley Ebbers zorgde Ricardo van Yperen met een fraai boogschot voor de mooiste goal van de wedstrijd. De vreugde was alleen niet van lange duur. De nieuwe “Bart Toom” van de Alblas
heet Richard van den Berg, die profiterend van slordig defensiewerk op de paal schoot, waarna Stefan Bakker de hoek voor het uitkiezen had. Een dubbele wissel van trainer Leo Dekker had daarna direct resultaat. Invaller Rafael de Vries legde de bal panklaar voor Richard van den Berg, die nu eens niet op de paal schoot, maar ruim er naast in het net mikte.

EBOH had nog een half uur om de schade te repareren en haalde met alle mogelijke wissels alles uit de kast, maar het was deze keer niet goed genoeg. Regga Regales en Wesley Ebbers knalden op de vuisten van Marvin Otte en De Alblas was zelfs een aantal malen dicht bij de 4-2. EBOH mocht van geluk spreken dat de inzet van Richard van den Berg (na eerst weer op de paal te hebben geschoten natuurlijk) nog een tikkie meekreeg van de graag scorende Rianto Vrutaal op de doellijn, waardoor de goal niet doorging wegens buitenspel. Aan de andere kant had het ook zo maar 3-3 kunnen worden in blessuretijd, maar de prachtige inzet van Jeffrey Monster werd knap uit de bovenhoek getikt door Marvin Otte. Door de nederlaag moet EBOH een stapje terug doen en nestelt de Alblas zich aan de top van de ranglijst op 1 puntje van ZBC’97, dat het verrassend goed doet met 4 overwinningen en slechts 1 nederlaag, tegen uitgerekend de Alblas vorige week.

Ries Fok was realistisch na afloop: “Als ik de krant opensla lees ik dat iedereen vindt dat wij kampioenskandidaat zijn. Misschien op papier, maar de praktijk is anders. We zijn nog lang niet zo ver, dat heb je vandaag kunnen zien, dit was onze minste wedstrijd tot nu toe. Te onrustig aan de bal, verkeerde keuzes, we benutten de ruimte niet, maar geven die weg aan de Alblas. Het was “Hotseknotsbegonia” voetbal. De jongens weten het ook, zo’n wedstrijd hoort bij het proces waar we in zitten, volgende week beter”.
Leo Dekker, die als trainer van EBOH A1 Ries Fok als 14 jarige liet debuteren, glimlachte van oor tot oor. ”Het was voor mij een topper, die we winnend af weten te sluiten na 2x een achterstand te hebben opgelopen.

Op het laatst waren we fitter dan EBOH en daar ben ik trots op. We hebben nog niet zo’n sterke tegenstander gehad, ook niet in de voorbereiding”, aldus Leo, die samen met Henk Stok de technische leiding heeft. “We werken in een soort roulatiesysteem en hebben eigenlijk 13 basisspelers”.

Volgende week heeft EBOH de opdracht om zich revancheren voor de matige uitvoering van vandaag. Aan de Schenkeldijk komt Asperen op bezoek, dat knap met 4-1 won van Streefkerk.

De Alblas – EBOH 3-2

’14 Henk te Slaa 0-1
’35 Job van Vliet 1-1
’50 Ricardo van Yperen 1-2
’54 Stefan Bakker 2-2
’60 Ricard van den Berg 3-2  

Opstelling EBOH:
Pim Versluis, Jordany Martinus, Jordy Fok (Johnny Granger), Jeffrey Manzanares , Leroy Verkerk , Ricardo van Yperen, Thomas Keuter (Jeffrey Monster), Henk te Slaa, Wesley Ebbers, Jesse Rensen (Gianni Weststrate) , Regga Regales.
Wisselspelers:  Nick van Wijngaarden en Thimo Baum
Assistent Scheidsrechter: Frans Stal
Trainers: René Ebbers en Ries Fok
Verzorger: Dennis Vondermans