EBOH mist derby tegen Wieldrecht

EBOH 1 is in het seizoen 2015/2016 ingedeeld in 3C, West 2.
Helaas staat de derby tegen Wieldrecht niet op het programma. De stadgenoten zijn ingedeeld in de Alblasserwaardse 3de klas in Zuid 1 met regioclubs Drechtstreek en de Alblas.

De Hoeksche waard is met maar liefst 5 clubs vertegenwoordigd, dus een abonnement op de Kiltunnel is het overwegen waard. Naast de oude bekenden van vorig seizoen Gravendeel, SSS en NSVV zijn OSV Oud Beijerland en GOZ uit Mijnsheerenland de nieuwelingen. Allebei zijn zij gepromoveerd uit de 4de klas, GOZ werd kampioen en OSV plaatste zich via de nacompetitie.

Uit Rotterdam treffen wij naast YVV de Zwervers en VVOR van vorig seizoen de nieuwelingen
Sparta AV en Swift Boys. Sparta werd met vlag en wimpel kampioen in de 4de klas en kon wel eens de rol van SC Feyenoord over gaan nemen in het nieuwe seizoen. Swift Boys (vlakbij VVOR) promoveerde via de nacompetitie. Nieuw zijn verder SVS uit Capelle en de vreemde eenden in de bijt Schoonhoven en FC Perkouw uit Berkenwoude. Zij speelden vorig seizoen een vooraanstaande rol in 3C Zuid 1, maar struikelden in de nacompetitie voor promotie naar de 2de klas. De enige club dicht in de buurt is ZBC’97 uit Zwijndrecht.

In alfabetische volgorde staat EBOH in ieder geval bovenaan en wat ons betreft mag dat ook de eindstand zijn. Hierbij het volledige overzicht:
Indeling 3C West 2

EBOH
GOZ
Gravendeel
NSVV
OSV Oud Beijerland
FC Perkouw
SSS
SVS Capelle
Schoonhoven
Sparta AV
Swift Boys
VVOR
ZBC’97
YVV de Zwervers