EBOH maakt indruk in Giessen

Mark Kroese, de trainer van GRC’14, vatte het na afloop bondig samen: “We hadden vandaag niks te vertellen, het waren mannen tegen jongens”. En zo was het. De uiteindelijke 1-2 op het scorebord was een geringe afspiegeling van het krachtsverschil op deze zonnige oktobermiddag in Giessen op het fraaie sportpark Almbos.

EBOH moest het doen zonder de ervaren goalkeeper Jan Arie Kouwenhoven. Hij moest zich met buikgriep afmelden. En omdat EBOH na het vertrek van Kevin van Meerkerk naar de Zwerver dun in de keepers zit, maakte jeugdkeeper Julian van Duren zijn opwachting. Op het Ries Fok toernooi rook hij al even aan het grote werk tegen Dubbeldam en nu maakte hij zijn competitiedebuut. En om dan gelijk te beginnen met de harde kern van de Giessen Rijswijk Combinatie achter het doel op het terras is een zware beproeving, maar hij slaagde glansrijk door in het eerste part zijn doel schoon te houden. Daarbij werd hij bijgestaan door een uitstekend opererende defensie met als ontdekking het nieuwe centrale duo Joey Steenbakker en Jeremy Boshart en de snelle “wing backs” Ricardo Heuverling en Furkan Kaya. En daarvoor zorgen Mitchell Rovers, Haris Brzac en Jimmy Pieper voor balans op het middenveld en is het aan de aanvallers Elvis Versluis, Noël Goossens en Ricardo van de Merwe om de defensie van de tegenpartij te testen.

En dat gebeurde regelmatig. De doelman van GRC Nicky Janssen had een drukke middag en moest zich snel gewonnen geven na een diepe bal van Ricardo Heuverling. Hij reageerde te laat en Noël Goossens kon de bal over hem heen lepelen. En daarna bleef het genieten geblazen van het creatieve vloeiende aanvalsspel van de Dordtenaren. Een dubbele één twee tussen Elvis versluis en Ricardo van de Merwe was van grote schoonheid. Het ontbrak alleen aan de afwerking. Een corner van Joey Steenbakker eindigde bovenop de lat en het schot van Furkan Kaya werd prachtig gekeerd door Nicky Janssen en Ricardo van de Merwe verslikte zich ook in de keeper. Was er dan helemaal niks te zien van GRC? Jawel, Michael van den Oever had een voorzet van Stan van Tilborg voor het inkoppen, maar de bal verdween naast het doel.

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld en bleef EBOH kansen onbenut laten totdat Jimmy Pieper uit een corner van Haris Brzac de bal over de lijn werkte na koppend werk van Noël Goossens. Ook na de wissels veranderde er niet veel en kon Wesley Ebbers het afmaken na een balletje panklaar van Noël, maar hij mikte over. Vijf minuten voor tijd werd het toch nog spannend. Een schouderduw van Furkan Kaya werd aan de zijkant bestraft met een vrije trap. De voorzet werd door iedereen gemist, maar niet door de raak koppende invaller Joey Loendersloot. En met een verschil van slechts 1, werd het onnodig spannend. Robin Matena zag zijn inzet nog van de lijn gehaald worden door aanvoerder Wesley van den Oever en Julian van Duren stond zijn mannetje in het doel van EBOH, waardoor er niets meer aan de stand veranderde. Met scheidsrechter Erik de Winter maakten wij voor het eerst kennis. Voor de liefde verhuisde hij van district West II naar Zuid I. Hij floot een prima wedstrijd en hoefde niet vroeg thuis te zijn, gezien de ruime blessuretijd die hij bijtrok.

Het trainersduo van EBOH sprak over een bij vlagen uitstekende wedstrijd, al hadden wij het natuurlijk al veel eerder moeten beslissen. Joey Steenbakker voelt zich op zijn gemak als centrale verdediger:
“De conditie is niet meer wat het geweest is en samen met Elvis gaat niet op het middenveld, daar hebben we lopers nodig. Het is heerlijk voetballen van achteruit en ik kan mijn pass goed kwijt, prima zo”. EBOH speelde in 2013 voor het laatst in Giessen. Tegen voorganger Rijswijkse Boys werd het in nacompetitie promotie 3de klas 3-3, met doelpunten van Jordi van Dyck, Ricardo van de Merwe en Wesley Ebbers. Daarmee kwam het 1 doelpunt tekort voor de finale, die door Rijswijkse Boys gewonnen werd.

Zaterdag 8 oktober is er sprake van een heuse topper op de Schenkeldijk. Dan komt koploper Tricht op bezoek, dat met 6-0 won van Altena. Topscorer Tim van Dijken heeft er al 7 inliggen in 2 wedstrijden. Een mooie graadmeter waar we staan. Jeffrey Monster tot slot: “We moeten zo snel mogelijk weg van de onderste 6, die voor degradatie voetballen en dan is het fijn dat we goed begonnen zijn”       
            
 GRC’14 – EBOH 1-2 (0-1)

’15 Noël Goossens 0-1
’68 Jimmy Pieper 0-2
’84 Joey Loendersloot 1-2

Scheidsrechter: Erik de Winter uit Zaltbommel

Opstelling:
Julian van Duren, Jeremy Boshart, Haris Brzaz (Leroy Verkerk) , Mitchell Rovers, Joey Steenbakker ,Noël Goossens, Ricardo Heuverling, Furkan Kaya, Elvis Versluis (Wesley Ebbers), Jimmy Pieper, Ricardo van de Merwe (Robin Matena)

Wissels:  Oberson van der SpekStaf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: -Yannick Verweij
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Harold Verberkmoes