EBOH krijgt deksel op de neus van IFC

Na 6 weken winterstop mocht er eindelijk weer eens voor het “echie” worden gespeeld.
Het euvel waar EBOH voor de winterpauze last van had, bleek nog niet opgelost. Het IFC van oud EBOH trainer Virgil Breetveld gaf een lesje in effectiviteit en rendement.  Met 3 goals uit 4 kansen, tegenover EBOH 1 uit 10, ging het met een 1-3 zege aan de haal. Het toverde een brede glimlach op het gezicht van Virgil: “Het was vandaag voor ons afhaken of aanhaken en hoewel het zeker niet onze beste wedstrijd was van de laatste tijd haken we aan en komen we op 3 punten en houden we de spanning in deze competitie, waar veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn”

De wedstrijd begon met meer dreiging van EBOH kant en Regga Regales was dicht bij de 1-0. Hij kopte de bal uit een voorzet van Leroy Verkerk laag in de hoek, maar de uitstekende doelman Melvin Boezaart ( hoe komt het toch dat die keepers altijd zo goed zijn tegen EBOH?) verrichtte niet zijn laatste redding deze middag en tikte de bal net voor de lijn weg.  Even later werd EBOH een zuivere penalty onthouden toen Johnny Granger voor iedereen zichtbaar onderuit getrokken werd in kansrijke positie, maar scheidsrechter Willy Peijnenburg wilde van niets weten. De eerste de beste mogelijkheid voor IFC was raak. Erik van Schanke nam de corner, aanvoerder Yannick van der Sman zette het blok en Jip Kegge kon ongehinderd binnen koppen. Op slag van rust kwam de dik verdiende gelijkmaker. Regga Regales reageerde uitstekend op een lange bal en knalde binnen.

Na rust was de 1
ste grote kans voor IFC. Jip Kegge kon na een slippertje van Jordi Fok op Pim Versluis af, maar Pim plukte de bal fraai van de voet van Jip. Daarna kregen we een kansenregen voor EBOH, dat “hoe is het mogelijk” geen goal opleverde.  Jesse Rensen raakte uit de kluts 5 meter voor
de goal een IFC been, Johnny Granger kwam vrij voor Melvin Boezaart en zag Regga Regales en Jeffrey Monster over het hoofd. Melvin verwerkte de inzet knap tot corner. Datzelfde deed hij toen Regga vrij aan kon leggen vanaf 9 meter. Verder schoot Wesley Ebbers net naast, raakte Jefrrey Monster een bal verkeerd en had de IFC doelman de grootste moeite met een inzet van Leroy Verkerk, maar hij ging er niet in.

En dan is een oude voetbalwet dat hij er aan de andere kant in gaat. In dit geval met een dubieus randje. Jip Kegge kwam moederziel alleen weer voor Pim Versluis en drukte nu wel af. Volgens heel EBOH en assistent Frans Stal in buitenspelpositie, maar ook nu wuifde Willy Peijnenburg de protesten weg. Met Remy Holster , terug van weggeweest, trachtte EBOH de gelijkmaker te forceren, maar het kreeg vlak voor tijd het deksel op de neus. De “man of the match” Jip Kegge (2 goals, 1 assist) had een fraaie actie op de achterlijn in huis en zette perfect voor op invaller Gerald Verhoef, die de eindstand op het bord zette. Remy Holster had de aansluiter nog op zijn schoen, maar ook hij kwam niet voorbij Melvin Boezaart.

Ries Fok vond het een leuke wedstrijd voor het publiek, maar wel met een vervelende uitslag. “We hebben een aantal mogelijkheden gehad en dat zijn geen kansen, dat zijn gewoon 100% doelpunten, maar hij gaat er niet in. IFC heeft een goed georganiseerde ploeg, maar wij verzuimen het te beslissen en dan heeft ook de scheidsrechter nog een slechte dag.  Hij onthoudt ons een 100% penalty en die 2de goal van IFC is buitenspel, maar goed, ook dat is voetbal.
Virgil Breetveld zag zijn ploeg de laatste 7 wedstrijden inclusief oefenduels winnen. “We zijn slecht begonnen aan de competitie, maar het  begint nu te draaien en we gaan weer meedoen. We hebben wel veel te veel kansen weggegeven vandaag , tegen een goede ploeg als EBOH, dat uitstekend tussen de linies door kan opereren en daar hadden wij moeite mee. 
Maar ja ze maken ze niet en wij dit keer wel uit een paar kansen”

Bij EBOH ontbraken Jordany Martinus, Gianni Weststrate, Jeffrey Manzanares en Henk te Slaa.

En dat betekende weer eens een basisplaats voor Mo Salman, dit keer als linksback.
Volgende week beginnen de returns en gaat EBOH op bezoek bij Alblasserdam, dat op de openingsdag met 1-2 wist te winnen op de Schenkeldijk.     

EBOH – IFC 1-3

’35 Jip Kegge 0-1
’45 Regga Regales 1-1
’76 Jip Kegge 1-2
’86 Gerald Verhoef 1-3

Opstelling EBOH:
Pim Versluis, Jordy Fok, Mo Salman, Leroy Verkerk , Jesse Rensen, Ricardo van Yperen, Thomas Keuter, Jeffrey Monster,  Wesley Ebbers,  Regga Regales, Johnny Granger (Remy Holster)

Reservekeeper:  Thimo Baum
Wisselspelers:  Paul Reijnders, Antonio Manzanares, Jordi van Dyck
Assistent Scheidsrechter: Frans Stal
Trainers: René Ebbers en Ries Fok
Verzorger:  Dennis Vondermans

 

Foto’s van IFC (Jeroen van der Sman) via deze link te bekijken….
https://flic.kr/s/aHskB8ehYK