EBOH 1 komt te kort tegen GSC/ODS

De fusieploeg uit de Stadspolders is voorlopig de sterkste Dordtse ploeg in de 3de klas.
EBOH kon niet de mee in de passie en inzet van GSC/ODS en ging met 1-3 onderuit op de Schenkeldijk. Marco ten Braak legde na afloop de vinger op de zere plek. GSC/ODS is een ploeg die strijdt voor elke meter. Daar moeten we minimaal hetzelfde tegenover brengen. En dan geeft het voetbal de doorslag. En als we dat niet doen, dan ga je onderuit. We zijn op inzet afgetroefd. Ik begrijp er geen pest van. Ik heb het er de hele week over gehad, maar we hebben het niet laten zien.
Tegen DFC kunnen we het wel opbrengen. Waarom vandaag niet?. En volgende week krijgen we weer hetzelfde verhaal. Ook Amstelwijck speelt fysiek . Daar zullen we ons toch tegen moeten wapenen. Ik wil  gif en gogme in de ploeg !~P1100345

De derby begon een kwartiertje later doordat scheidsrechter Klop uit Gorinchem dacht dat hij naar Zaltbommel moest. GSC/ODS begon voortvarend aan de wedstrijd door vroeg druk te zetten en daarna het gevaarlijke spitsenduo Jeffrey Gooshouwer en Djim Kammerman op te zoeken.  Toch was de eerste kans voor EBOH. Marc Oldenburger worstelde zich vrij voor doelman Joris Moesman, maar de uitstekend keepende doelman plukte de bal fraai uit de hoek.
Uit de tegenaanval scoorde prompt GSC/ODS. Balverlies van Leroy Verkerk en te zacht terug spelen op doelman Joey Hughes gaf Kevin Sprangers de mogelijkheid om 0-1 te scoren.  Tot overmaat van ramp gebeurde 6 minuten later hetzelfde. Remy Holster gleed uit bij een vrije kans om de gelijkmaker te scoren en gelijk er op liet Jeffrey Gooshouwer de hielen zien aan Jordi van Dyck om vervolgens ook nog eens in de kluts Joey Hughes te passeren.
Jordi van Dyck moest daarna het strijdtoneel verlaten door een tik tegen de enkel .En omdat Wesley Ebbers ook niet tot scoren kwam na een vrije doorgang, ging EBOH met gebogen hoofd en 0-2 achter naar de kleedkamer.

Na rust was er meer strijd en beleving bij EBOH en werd de druk opgevoerd, alleen was het elke keer net niet. Mo Salman soleerde zich fraai vrij op rechts in de 16, maar zijn voorzet belandde via een been net naast Remy Holster. Het vuurtje werd vervolgens opgestookt mede door de inbreng van Sebastiaan Bekkers en de aansluiter kwam er.
Leroy Verkerk draaide een vrije trap scherp in en Kevin Sprangers was zo vriendelijk om de bal net voor de voeten van Gijs Bregman te raken en daarmee zijn eigen doelman te passeren. Bijna werd het zelfs nog gelijk. Wederom een voorzet van Leroy Verkerk en Gijs Bregman kopte de bal mooi in de bovenhoek. Maar Joris Moesman stopte de inzet stijlvol.
GSC/ODS kreeg ruimte op de counter en gooide 10 minuten voor tijd de deur op slot. Jeffrey Gooshouwer ging er weer eens van door en schoot tegen Joey Hughes op.  Djim Kammerman kon hierna makkelijk binnen schieten. GSC/ODS  invaller John Kiazaya maakte het bijna nog spannend door bij zijn eerste balcontact de bal over zijn doelman heen te koppen, maar hij werd op de doellijn nog gered en Marc Oldenburger lukte het vervolgens ook niet om hem tussen de palen te krijgen. En daarmee was al weer het  5de verlies in deze competitie voor EBOH een feit.  Volgens Marco ten Braak komt het allemaal nog wel goed.~P1100346
We gaan nog wel punten pakken, daar ben ik van overtuigd, maar dan moeten we wel minimaal dezelfde strijd op kunnen brengen als onze tegenstander en bij voorkeur een onsje meer.
EBOH moest het deze middag doen zonder de geschorste Patrick Welts en eerste doelman Marlon Huijser . Melvin Boer, Johan Gerlach en Frank Teunissen zijn geblesseerd.

EBOH – GSC/ODS                            1-3

’19          Kevin Sprangers              0-1
’25          Jeffrey Gooshouwer     0-2
’70          Kevin Sprangers(e.d.)   1-2
’78          Djim Kammerman          1-3