EBOH 3 krijgt loon naar werken

Zaterdag kreeg EBOH 3, een directe concurrent op de ranglijst, Oranje Wit 4 op bezoek. Een zogeheten 6 punten wedstrijd. Verliezen was geen optie, dus moest er strijd worden geleverd. En dat gebeurde. Het werd een ware thriller, waarbij EBOH 3 uiteindelijk na negentig minuten aan het langste eind trok: 5-4.

Na 7 speelronden is in de stand een licht onderscheid ontstaan tussen de topploegen, de middenmoot en de ploegen onderin. De wedstrijd tussen EBOH 3 en Oranje Wit 4 was er één tussen twee ploegen bovenin de middenmoot. En een wedstrijd tussen twee Dordtse ploegen, een weerzien tussen veel (oude) bekende. Het beloofde een mooie pot te worden.

EBOH 3 kon met een nagenoeg complete selectie aan de wedstrijd beginnen, een luxe. Er werd vanaf de aftrap scherp gespeeld. EBOH zocht de aanval, Oranje Wit zette druk. Al na 3 minuten opende (wie anders dan) Sean v.d. Ruit de score. Na tien minuten brak die andere V.d. Ruit (Robin) door over de linkerkant en kwam alleen op de doelman af, op het moment van uithalen werd hij met een sliding licht uit balans gebracht. De bal verdween naast, maar de scheidsrechter oordeelde dat het een strafschop was. Sean v.d. Ruit liet die kans niet onbenut: 2-0.

In het vervolg van de eerste helft ging EBOH was slordiger spelen. De 2-0 voorsprong was misschien “te snel” gekomen en Oranje Wit kreeg wat kansen. Maar doelman Jelmar de Ruiter stond zijn mannetje. En achterin hielden onder andere Rens den Boer en Gerben Schuurman de nodige ballen tegen. Na een half uur spelen moest helaas Ramon Braun de wedstrijd staken met een hamstringblessure, Mo Tajjiou kwam in zijn plaats. Net voor rust zag Oranje Wit het vele druk zetten toch beloond worden. Zij maakte de 2-1.

— rust —

Na rust wilde EBOH zich herpakken, met Dennis de Heer in de ploeg moest het aantal voorzetten van Oranje Wit worden gereduceerd. Helaas stond het binnen vijf minuten na rust alsnog 2-2. Bij deze stand kwamen Mayron Stam en Jeffrey v.d. Schalie in het veld om het team wat meer body en balvastheid te geven. Dat pakte niet onaardig uit. EBOH leek de grip terug te pakken. Sean v.d. Ruit maakte op aangeven van de immer hardwerkende Benji Hadzic de 3-2. Even later miste Jeffrey de goal op een haar na met zijn eerste balcontact en weer vijf minuten later maakte Sean zelfs de 4-2.

De wedstrijd leek beslist, maar Oranje Wit gaf zich niet gewonnen. 12 minuten voor tijd lag de 4-3 er in. En de uitploeg ging nog voor het gelijke spel. Net als vorige week tegen ASWH 4 leek het voor EBOH 3 weer mis te gaan en toen 2 minuten voor tijd de 4-4 binnenviel was het doemscenario bijna compleet. Het EBOH-vuurtje ging echter nog een keer volop branden en in de 90e minuut brak Jeffrey v.d. Schalie door over links, legde bal mooie terug op Sean v.d. Ruit die vervolgens zijn vijfde van de wedstrijd binnenschoot.

In blessuretijd werd het nog even hectisch en Jelmar de Ruiter maakte een allesbeslissende redding. Zijn beloning voor twee nagenoeg perfecte wedstrijden. De buit was binnen. Eindelijk was er een volwaardige beloning voor de vechtersmentaliteit die de ploeg dit jaar toont. Twee keer werd er ondanks hard werken nipt verloren, vorige week volgde dan een gelijkspel en nu was er winst. Arbeid loont.

ps. Groot respect voor Darko Stanisljevic die uiteindelijk niet inviel (EBOH 3 had zes wissels, één mocht dus niet spelen), maar die wel in de tweede helft de vlag oppakte. En respect voor de scheidsrechter die deze thriller uiteindelijk toch in goede banen heeft geleid.

EBOH 3 – Oranje Wit 4 : 5-4
Doelpuntenmaker: Sean v.d. Ruit (5x)