EBOH koestert punt tegen de nummer 3

Normaal gesproken ga je teleurgesteld  het veld af na een 0-0, maar ditmaal werd het puntje gekoesterd. Tegenstander SVS Capelle is 1 van de best (zo niet de beste) voetballende ploegen van de afdeling en heeft door de puntenaftrek van ZBC plotseling ook weer zicht op de titel. Winst tegen EBOH  was noodzakelijk om mee te blijven doen. Zo ver liet de voor een veilige plaats knokkende formatie van Hoessin Youhri  het niet komen.

“Ik ben blij met een puntje, de laatste weken lieten we ons in de slotfase overbluffen in verdedigend opzicht, daar hebben we op getraind en gehamerd. En nu bleven we overeind, daar ben ik trots op en nul gele kaarten. Meer hadden we ook niet verdiend vandaag”.  Belangrijke rol speelde ook doelman Joey Hughes,  die met een paar mooie reddingen met een “clean sheet”  het veld af ging.

De wedstrijd begon 20 minuten later, doordat de jonge talentvolle scheidsrechter Colenbrander in de file stond. Het gevaar bij SVS kwam van de 19 jarige spits Anthony Schoenmaker, die vorige week nog met 2 goals verantwoordelijk was voor de zege op SSS.  Hij speelde de bal een keer net iets te ver vooruit, kopte een keer rakelings naast en zag een doelpunt geannuleerd worden na een vlagsignaal van assistent Baris Karabulut.  EBOH maakte het doelman Kevin de Geus (ex Alblasserdam) niet moeilijk.
Het had wel een paar mooie aanvallen over veel schijven in huis, maar Regga Regales schoot net als Ricardo van Yperen net over en dezelfde Regga krulde een solo net naast het doel.

De 2de helft kende hetzelfde spelbeeld met een goed voetballend en aandringend SVS en een omschakelend EBOH.  EBOH miste Jeffrey Manzanares , die met een amandelontsteking het bed moest houden de afgelopen week. Zijn vervanger Vincent Mutter speelde degelijk vanuit zijn taak en kon altijd rekenen op de rugdekking van Jordi Fok, die de  gaatjes uitstekend dichtte.
Joey Hughes pakte een kopbal van Anthony Schoenmaker en verrichtte een wereldredding door een kopbal uit een corner van aanvoerder Dennis Mallander uit de bovenhoek te tikken. En verder schoot Yannick de Lely in vrije positie over. EBOH werd nog een keer gevaarlijk via invaller Ricardo van de Merwe (fijn dat hij weer terug is). Hij snelde schuin op het doel af en mikte naast, terwijl de meegelopen Regga Regales ook een goede optie was geweest.
Ook “supersub” Bram Wouters liet nog een keer van zich spreken. Vanuit een moeilijke hoek schoot hij met links in de handen van Kevin de Geus.  En zo was het bijna kwart voor vijf toen de goed leidende  scheidsrechter Colenbrander afblies. Hij had in de wedstrijd nog wel een rode kaart getrokken. SVS trainer Wout Ooms gaf niet het goede voorbeeld en kon het veld verlaten wegens beledigende opmerkingen. Tenslotte nog een tip voor SVS. Doe alsjeblieft eens iets aan die niet te lezen rugnummers.  Qua voetbal zeker rijp voor de 2de klas, met meer aandacht van de pers, daar horen leesbare rugnummers bij.  

Door het puntje loopt EBOH een punt uit op ’s Gravendeel en Zwervers. GOZ mengt zich ook in de strijd. Zij wonnen van OSV en staan nog maar op 3 punten van EBOH, 1 op ’s Gravendeel en 2 op Zwervers.
Volgende week is inhaal en over 2 weken speelt EBOH bij Sparta uit. De kraker ’s Gravendeel – GOZ staat dan ook op het programma. Het belooft een spannend slot van de competitie te worden. Twee van de vier genoemde ploegen gaan p/d wedstrijden spelen om degradatie naar de 4
de klas te voorkomen.     
Dinsdag 10 april speelt EBOH voor een plek in de kwartfinale van de Regio Rijnmond Cup tegen Spijkenisse, aanvang 20.00 uur.

EBOH – SVS 0-0

Opstelling EBOH:  Joey Hughes, Leroy Verkerk, Frank Teunissen, Patrick Welts (Bram Wouters), Jordi Fok, Vincent Mutter,  Ricardo van Yperen, Suayip Yaman (Ricardo van de Merwe), Wesley Ebbers, Regga Regales (Jeffrey Manzanares), Jesse Rensen