EBOH JG1 begint opnieuw

Zaterdag 27 februari stond voor EBOH JG1 de uitwedstrijd tegen Roosendaal JG1 op het programma. Met een herstelde Quan weer van de partij beschikte EBOH over een complete en fitte wedstrijdselectie in Roosendaal. Compleet, fit en klaar om te winnen.

Na de nederlaag tegen Spoordonk had de trainersstaf een aantal tactische wijzigingen in de opstelling voorbereid. Mitchell, normaal gesproken een vaste waarde voorin, startte in de verdediging naast Ryan (doelman) Hugo, Duncan en Tim. Het viermans-middelveld bestond uit Ruben op de 6, op de flanken Quan en Sven en supersub Kjeld op 10. Joey en Ali stonden in de voorhoede.

In de eerste helft gingen beide partijen gelijk vol voor de aanval. Dat leidde tot kansen voor zowel Roosendaal als EBOH, waarbij EBOH wel iets meer balbezit had. Halverwege de eerste helft was het raak. Na een goede pass van Sven schoot Joey EBOH naar de 0-1 voorsprong. Met een aantal mooie reddingen zorgde Ryan ervoor dat Roosendaal daarna niet langszij kwam.

Vlak voor rust was het weer raak voor EBOH: uit een hoekschop van Ali kopte Joey de 0-2. Een comfortabele stand om mee de rust in te gaan. In de tweede was EBOH duidelijk de bovenliggende partij. Joey scoorde vlot zijn derde doelpunt (een mooie hattrick), gevolgd door de eerste treffer van Ali. Roosendaal scoorde snel de 1-4. Een fraai doelpunt van Ruben maakte het 1-5. Toch was de strijd nog niet gestreden. Roosendaal maakte snel de 2-5. Weliswaar was EBOH duidelijk de betere ploeg, maar het had ook een engeltje op haar schouder deze koude zaterdag. Een terechte penalty (hands bij EBOH) schoot Roosendaal over en er kwamen buitenproportioneel veel ballen rakelings naast het doel of tegen de paal.

Het laatste EBOH-doelpunt werd door Ali gemaakt. Met een paar schitterende schijnbewegingen was er geen houden aan voor de defensie van de ploeg uit Brabant. Drie zeer verdiende punten kwamen met de einduitslag van 2-6 mee naar Dordrecht.