EBOH helpt Drechtstreek in het zadel

EBOH heeft een reputatie dat het onderaan staande ploegen vertrouwen geeft en deed die reputatie alle eer aan door tegen staartploeg Drechtstreek met een 3-0 nederlaag het veld af te gaan. Aanvoerder Jan Arie Kouwenhoven: “Ik snap er niks van, we zeggen van tevoren nog, jongens scherp beginnen en snel een doelpunt maken, dat geeft een deuk in het weinige zelfvertrouwen dat ze hebben, en dan gaan we beginnen en staan na 20 seconden met 1-0 achter”.

Vanaf de aftrap verspeelde Mitchell Rovers eenvoudig de bal aan Koen Lighaam die daarna door kon schuiven aan de vrijstaande Mark Kunst en die weet wel raad met dit soort buitenkansjes. De meeste supporters hebben het niet gezien en waren nog onderweg uit de kantine. De Drechtstreek fans die het wel zagen, konden hun ogen niet geloven: “Meestal is het andersom”. Trainer Patrick Stok nam het zijn pupil niet kwalijk.
“Hij is net 17 en dan kan het gebeuren dat je een keer zo’n foutje maakt, voor de rest speelt hij dit seizoen uitstekend, als je 25 bent is het een ander verhaal”.
Drechtstreek liet daarna EBOH het spel maken en maakte dankbaar gebruik van Dordts balverlies. De uitblinkers op het middenveld Justin Blaauw en Shujendy Martis (vorig seizoen nog EBOH) zetten met enige regelmaat het gevaarlijke trio Koen Lighaam, Marco Vrolijk en Mark Kunst aan het werk en daar had de Dordtse defensie hun handjes vol aan. Aan de andere kant rook EBOH een paar keer aan de gelijkmaker. Stephen Emelina had een spectaculaire omhaal in huis, Joey Steenbakker kon uithalen, maar zijn gouden linker liet hem deze keer in de steek. En Noël Goossens, die goed in het pak zat van de uit nood terug gehaalde 37-jarige routinier Damien Vereecken, stuitte met zijn inzet op de voeten van doelman Marvin Straver. 
Toen iedereen dacht dat we met 1-0 gingen rusten, was daar weer die dekselse Mark Kunst, die vrijstaand op het randje 16 een corner van Justin Blaauw in 1x op de slof nam.

Dan moet het maar na rust gebeuren, net als tegen Sleeuwijk. En inderdaad zette EBOH een tandje bij en was vooral gevaarlijk via Junior Calmera op rechts. Hij gaf een paar puike voorzetten, en Noël Goossens was dicht bij de aansluiter, maar die kwam er niet. Integendeel, waar Sleeuwijk verzuimde de 3-0 op het bord te zetten, deed Drechtstreek het wel. Door weer eens slordig balverlies kon Drechtstreek op links uitbreken en invaller Rick Sieses had de bal voor het inschieten. En toen brak er iets bij de Dordtenaren, die Drechtstreek zagen controleren met kansen op de 4-0. Aan de andere kant raakte Noël Goossens nog de paal na een indraaiende vrije trap van Joey Steenbakker. Het werd een verloren middag, terwijl EBOH voor het eerst sinds lange tijd de luxe had van een volle reservebank en 5 spelers kon laten invallen. EBOH presenteerde zich op het zware veld als een echte kunstgrasploeg. Patrick Stok hierover: “Niet helemaal waar, want tegen Woudrichem deden we het wel goed. Maar het dramatische veld was wel in het voordeel van Drechtstreek. Zij hebben een vechtploeg en wij een voetballende ploeg en als je dan snel met 1-0 achter komt, kunnen zij achteroverleunen en snel omschakelen. Wij hadden te veel jongens die niet hun normale niveau haalden en persoonlijke fouten doen ons de das om”

De oude EBOH spits Bart Toom, die na trainer van Drechtstreek te zijn geweest even niets meer doet, volgde zijn oude club vanaf het terras. “Ebo viel me tegen. Je moet tegen Drechtstreek met 3 spitsen voetballen en de zijkanten opzoeken. Nu ging alles door het midden en dat is kaasje voor die terug gehaalde ouwe Damien Vereecken, die uitgroeide tot 1 van de uitblinkers”. De spits Noël Goossens werd inderdaad vaak gezocht: “Het is fijn dat ik zo veel ballen krijg, maar dan moet er wel aansluiting zijn rondom me heen. En al die hoge ballen kan ik doorkoppen, maar naar wie?” In Papendrecht wonnen de mannen met opgestroopte mouwen het vandaag van de jongens. De uit Mallorca terug gekeerde Jesse Rensen, die de warming-up meedeed zag het allemaal met lede ogen aan en staat te trappelen om wat karakter toe te voegen aan de groep. Scheidsrechter Kadir Düzdüsen, die ooit in de jeugd van EBOH spelen, was niet kinderachtig en gaf een paar kaarten voor
“het onderbreken van een veelbelovende aanval”. Het was voorlopig een laatste wedstrijd met publiek en dat is jammer.

Drechtstreek had de organisatie met controle op QR-codes uitstekend voor elkaar en dankzij de grote buitentent met de opening naar het veld is er volop veilige gelegenheid om een consumptie te nuttigen. Volgende week Tricht uit, onder vergelijkbare omstandigheden, dan moeten de jongens laten zien dat ze ook mannen zijn.
Yannick Verweij is de opvolger van Dennis Vondermans en was er voor het eerst bij.
Dat zal niet elke week het geval zijn, omdat hij ook werkzaam is bij Wieldrecht 2.
Maar in dat geval hebben altijd nog “good-old” Peter Broere !

 Drechtstreek – EBOH                      3-0                  (2-0)

‘01       Mark Kunst                            1-0
’41       Mark Kunst                            2-0
‘57       Rick Sieses                            3-0                             

Scheidsrechter: Kadir Düzdüsen

Opstelling:
Jan-Arie Kouwenhoven, Mitchell Rovers, Stephen Emelina (Leroy Verkerk), Joey Steenbakker, Ricardo Heuverling, Furkan Kaya (Haris Brzac), Noël Goossens, Wesley Ebbers (Moreno van der Geer), Ricardo van Yperen, Jimmy Pieper (Nick van Wijngaarden) , Mert Erbas (Junior Calmera)

Wissels: Kevin van Meerkerk (reservekeeper),Harold Verberkmoes, Jesse Rensen

Staf: Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Yannick Verweij
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Frans Stal