EBOH heeft moeite haar niveau te halen tegen Tricht

Na een uitstekende voorbereiding met goed voetbal, blijkt EBOH het in de eerste fase van de competitie bijzonder lastig te hebben haar eigen niveau te halen. In de eerste wedstrijden blinken de Dordtenaren vooral uit in het zichzelf moeilijk maken. Een fase waar men zich doorhen zal moeten knokken. Ook tegen Tricht liet EBOH met vlagen zien toch wel te kunnen voetballen, maar in het overgrote deel van de wedstrijd zijn vooral momenten te zien waarop het net niet lukt. Dat resulteerde gisteren in een 1-2 nederlaag.

EBOH – Tricht : 1 – 2
Doelpuntenmaker : Sean v.d. Ruit

Voor de rust was EBOH duidelijk de onderliggende partij. Het vertoonde voetbal was niet goed en veel wilde niet lukken. De ploeg maakt vooral een onzekere indruk, automatismen gaan niet meer automatisch. Iets wat in de voorbereiding wel het geval leek te zijn. In een wedstrijd waarin EBOH toch ook de nodige krachten moest missen (Marc Oldenburger ziek, Nick Gemser blessure, Milan Bax blessure, Johan Gerlach blessure en Marc Pirone vakantie) kwam de ploeg al na 15 minuten op een achterstand. Vanuit een inworp werd de bal vervolgens over de EBOH defensie getrapt waarna EBOH doelman Donny v.d. Laars met een lop werd verschalkt. 0-1.

In het vervolg van de eerste helft kreeg de uitploeg de meeste kansen. De enige kans aan EBOH-zijde werd van de doellijn gehaald. In de tweede helft stond EBOH de taak zichzelf te herpakken. En daar slaagde men gedeeltelijk in.

De ploeg speelde meer vooruit en kreeg meer kansjes. Toch bleef de uitploeg gevaarlijk en raakte zowel de lat als het zijnet alvorens zij de 2-0 binnenschoten in de 74e minuut. In de laatste fase van de wedstrijd zette EBOH aan om toch nog aansluiting te vinden. Uiteindelijk gebeurde dat via invaller Sean v.d. Ruit. Na een goede voorzet van Ricardo van Iperen kopte Remy Holster op de lat. In de rebound was het Sean v.d. Ruit die zijn eerste competitietreffer voor EBOH Zaterdag 1 maakte. 1-2.

De slotfase bleef spannend, maar het lukte de Schenkeldijkers niet meer om te scoren. De tweede nederlaag van het seizoen was een feit. Een wedstrijd waarin EBOH liet zien dat het tegen een goede tegenstander niet boven zichzelf uit kon stijgen en met momenten ook vooral tegen zichzelf liep te voetballen. Positieve aan de wedstrijd was wel dat EBOH in de slotfase toch nog altijd gevaarlijk bleef en kansen kon creëren door middel van goed combinatiespel. Het zit er wel in, nu nog het vertrouwen winnen.