EBOH 2 blijft in de winning mood

Na Dubbeldam 2 en Amstelwijck 2 moest ook Pelikaan 4 er aan geloven. EBOH 2 won eenvoudig van de angstgegner uit voorgaande seizoenen met 3-0. Een score die nog veel hoger uit had kunnen en moeten vallen.

EBOH 2 – Pelikaan 4 : 3 – 0
Doelpuntenmakers: Sietse Schuurman, Bas van Oosterhout en Yavuz Güler

De wedstrijd begon voortvarend met aanvallend voetbal van de thuisploeg. Eigenlijk was Pelikaan nauwelijks in staat om van de eigen helft af te komen. EBOH-doelman Danny Wessels beleefde dan ook een bijzonder saaie wedstrijd. Toch hadden de Dordtenaren moeite om tot score te komen. Kansen genoeg maar doelpunten kwamen er in eerste instantie nog niet.

Randy Camfferman was dichtbij, Sietse Schuurman schoot een vrije trap raak maar die werd afgekeurd omdat het een indirecte vrije trap betrof en ook Hurvuijne Walle was dichtbij maar zag de bal net niet over de doellijn verdwijnen.

EBOH had tal van mogelijkheden vanuit dode spelmomenten, maar sprong daar slordig mee om. Corners kwamen niet bij de palen. Ingooien werden afgekeurd vanwege vermeend verkeerd gooien. En vrije trappen verdwenen naast of in de handen van de keeper. Er wacht beide trainers van het elftal van de week de taak om de jongens op dit gebied scherper te krijgen.

Na een half uur spelen pakte Erik Peters een ongelukkig gele kaart vanwege een late sliding op de helft van de tegenstander. De goed fluitende scheidsrechter was EBOH zeker niet slecht gezind.

Uiteindelijk was het Pelikaan dat net voor rust toch één keer gevaarlijk kon worden vanuit een vrije trap. Maar de EBOH doelman was bij de les en tikte de bal net onder de lat vanuit zijn doel. Vlak voor rust was het bij EBOH dan toch raak. Een goede actie van Randy Camfferman over rechts kon uiteindelijk door Sietse Schuurman worden binnengetikt. 1-0 ruststand.

In de rust kwam Ali Er in het veld voor Erik Peters om te zorgen voor meer creativiteit op het middenveld en om het spel in de kleine ruimte beter te verdelen. En daar slaagde hij uitstekend in. In de tweede helft kwam Pelikaan niet meer onder de druk uit, al bleef EBOH wat slordig omspringen met de mogelijkheden.

Toch werd het gelukkig 2-0. Na een goede actie over links, waarbij uiteindelijk de bal kon worden binnengetikt. Een fijne marge, tegen de geslepen Zwijndrechtenaren. De tegenstander wachtte nog altijd rustig haar mogelijkheden af, maar door goed verdedigend spel van onder meer Stefan Dommers, die een puike wedstrijd speelde kwamen die er niet.

Na ondermeer een bal van Ali Er op de lat wist EBOH in de blessuretijd nogmaals te scoren. Kersverse papa Yavuz Güler versierde een strafschop en rondde deze zelf af. 3-0. De ervaren EBOH spits heeft daarmee tot nu toe in dit seizoen in elke wedstrijd waarin hij speelde gescoord.

Met de 3-0 verzekerde EBOH zich van de derde overwinning op rij. Volgende week wacht Seolto uit.