EBOH haalt ondanks snelle achterstand uit tegen Heukelum (6-1)

Ricardo Heuverling goed voor drie goals: ‘Dit is me nog nooit gebeurd’

Door Fred van Dongen

Dordrecht – ‘Dat is me nog nooit gebeurd dat ik drie keer scoorde in één wedstrijd. Of het moet ergens heel vroeger in de jeugd zijn geweest’, straalde EBOH’s vleugelverdediger Ricardo Heuverling (25) na afloop van de gewonnen thuiswedstrijd tegen een zwak Heukelum (6-1). In het zonnetje buiten de kleedkamer liet de drietrapsschutter zich de wedstrijdbal in de handen drukken. ‘Die gaat mee naar huis want dit is mijn eerste’, voegde Ricardo er met terechte trots in de ogen er aan toe.

EBOH’s topschutter Noël Goossens volgde het tafereel op kleine afstand. ‘Je vergeet mijn assists toch niet’, riep hij met een brede voldane lach de man van de hattrick vriendschappelijk toe. Noëls imposante productie dit seizoen bleef vandaag beperkt tot één treffer. Ricardo van de Merwe en Wesley Ebbers completeerden het zestal Dordtse goals van deze middag.

Door de ruime overwinning kan tweedeklasser EBOH met nog twee duels voor de boeg (Streefkerk uit, Alblasserdam thuis) zich kwalificeren voor de promotie-nacompetitie, al is het daarbij wel afhankelijk van derden. Tegenstander Heukelum is na vandaag al verzekerd van nacompetitie maar dan de negatieve, het toetje om behoud van het tweedeklas-ticket.

*Hoopvol begin

Heukelum kende aan de Dordtse Schenkeldijk een hoopvol begin. Al na zeven minuten pakte het de leiding na een uiterst zeldzame faux pas van EBOH’s doelman Jan Arie Kouwenhoven (0-1). ‘Ja dat was even schrikken maar gelukkig kwamen we al snel op 1-1 en controleerden we weer de wedstrijd’, aldus Ricardo Heuverling.

Zijn voornaamgenoot Ricardo van de Merwe (32) tekende voor de belangrijke gelijkmaker. Na een knappe solo op de rechterflank slalomde hij de zestien binnen om de bal vervolgens loepzuiver in de rechter bovenhoek te deponeren. Heukelum-doelman Max Borowski die later nog enkele fraaie reddingen verrichtte, was kansloos. ‘De mooiste van EBOH’s zes goals’, vonden ze na afloop terecht langs de lijn. Ricardo van de Merwe begroette die jubel met een lach vol voldoening. ‘Maar het belangrijkste was dat we zodoende snel langszij kwamen. Meestal heeft een snelle achterstand immers negatieve invloed op ons’, aldus de routinier die in de eerste helft de belangrijkste animator was bij de thuisploeg. Het tweede bedrijf maakte hij niet mee, door een kort voor rust opgelopen blessure moest hij voortijdig afhaken.

*Prima reddingen

EBOH leek na de gelijkmaker door te stomen naar een riante voorsprong bij rust. In de afwerking zat het echter niet mee en bovendien had de Heukelum-doelman diverse prima reddingsacties in huis. Na de zoveelste chaotische situatie voor het doel van de gasten tikte Noël Goossens na een half uur alert de 2-1 binnen en op slag van rust begon Ricardo Heuverling aan de opbouw van zijn hattrick met de 3-1. Tussendoor werd nog een Dordtse treffer van Haris Brzac ten onrechte afgevlagd voor buitenspel. In het eerste bedrijf vervulden onder andere middenvelder Jimmy Pieper, de verdedigers Furkan Kaya en Mitchell Rovers en de pas 16-larige Myron van Pelt vooraanstaande rollen.

Na rust drukte EBOH zijn dominantie al snel uit in de 4-1 van Wesley Ebbers. Met de nodige mazzel voorkwam Heukelum dat EBOH razendsnel naar een monsterzege uitliep. In het slotkwartier was het gedaan met EBOH’s barmhartigheid en zette Ricardo Heuverling met twee treffers alsnog een monsterzege op het scorebord (6-1). In het laatste kwart mochten de routiniers Elvis Versluis en Jeffrey Manzanares weer aan het kunstgras ruiken en konden ook de jeugdspelers Ronan van Weelden (17) en Cayden Kalff (16) binnen de lijnen een steentje bijdragen aan de succesvolle middag.

Voor meer foto’s zie Facebookpagina van Dordt2222 (Fred van Dongen)