EBOH – GJS…Wedstrijd met 2 gezichten

Met uiteindelijke toch een happy end voor EBOH.
De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte voor de afgelopen week overleden (ome) Hans Holster, erelid en oudste lid en heel zijn leven weldoener voor de club waar hij zo veel van hield. Hij is 95 jaar geworden. Zijn kinderen en (achter)kleinkinderen waren allemaal aanwezig en ontvangen en warm toegesproken door voorzitter Hans Schoon in de “Wim Bakker Soos”. Achterkleinzoon Djano was de Pupil van de Week. We weten niet of hij net zo’n goede spits wordt als Opa Ron, want hij schoot eerst 3x naast, maar een  topverdediger kan het zomaar worden.

EBOH was de 1ste helft niet in goede doen en leek in de verste verte niet op de ploeg die dit seizoen zo goed voor de dag komt. GJS zette goed druk op de opbouw en voetbalde heerlijk door de linies van EBOH heen. Kansen konden niet uitblijven en halverwege de 1ste helft schoot Quincy Bartens de 0-1 in de touwen via de rebound nadat Jan Arie Kouwenhoven gestrekt een schot moest pareren. Rob van den Boom kopte nog een levensgrote kans net naast, waardoor EBOH blij mocht zijn dat het met 0-1 de rust haalde. Wesley Ebbers haalde de rust niet en moest zich met hamstringklachten laten vervangen door Haris Brzac.
“Ik zou een potje sambal in de thee doen”, zo sprak Edwin Korzilius in de rust en zo geschiedde.

EBOH kwam herboren uit de kleedkamer, het tempo ging omhoog, volle bak druk en de duels werden gewonnen. Wat een verschil, hoe kan dit?. “Ik snap het ook niet, het loopt voor geen meter en dan knettert het in de kleedkamer en dan kijken we elkaar aan, van hoe kan dit, en dan gaat het lopen”, zo sprak Joey Steenbakker na afloop.
Joey had nog een paar mooie scharen en pirouettes in huis door langs 4 man te slalommen (“alles doet me zeer, dat voel ik nog de hele week”). De gelijkmaker kwam van wie anders dan Noël Goossens. Weggestuurd worstelde hij zich langs 2 man  en stuurde ook de ervaren 43 jarige doelman Raymon den Haan het bos in. Het bombardement op de veste van GJS bleef aanhouden en Jimmy Pieper had alleen voor Raymon den Haan zelf moeten schieten in plaats van afgeven op Noël, onderbroken door een GJS voet.
Elvis Versluis was er ook dichtbij na een mooie combinatie maar zijn inzet kuste de lat. Het offensief werd onderbroken door een rode kaart voor Jeremy Boshart. Hij ontving zijn 2de gele kaart voor het onderbreken van een veelbelovende aanval en was even vergeten dat hij er al één had. Dat was een lullige kaart voor een wegwerpgebaartje na het “uit balans brengen” van een GJS speler. “Ik hou niet van die gebaartjes en had hem de 1ste helft al gewaarschuwd”, zo sprak arbiter Niels Felix na afloop. Het ging lang goed, maar de kaartenregen kwam er toch in het laatste kwartier. In totaal 8 voor EBOH, waarvan 4 voor de bank. Jeffrey Monster ontving 2x geel=rood (“Ik riep, jongens let op, de Niels Felixshow gaat beginnen), Patrick Stok, de braafste trainer van Nederland kreeg geel (“ik riep, die bal is niet uit, na een vlagsignaal, en hij was niet uit) en Alex Zondervan kreeg een prent (“ik riep, op de bal, na een vrije trap tegen). En dan was er nog een onduidelijke gele kaart voor Oberson van der Spek.

Niels Felix verklaarde na afloop respect voor de scheidsrechter te missen bij de staf van EBOH. “Neem een voorbeeld aan GJS, geen onvertogen woord, keurig allemaal”
Maar ja, die hadden weinig te klagen deze middag, al baalden ze wel van de gemiste kansen. Zo kwam er nog een “Gorkumse Jonge Spartaan” vrij voor Jan Arie, maar deze redde bekwaam. In ondertal ging de winst toch knap naar EBOH. Een combinatie tussen Noël Goossens en Jimmy Pieper belandde bij Haris Brzac en die benutte de kans, die ik Steven Bergwijn later op de avond zag missen in Emmen. Hij legde met een schijnbeweging  de GJS verdediging plat en schoot hoog binnen. “Haris in oranje”.
Vervolgens was het overleven geblazen en dat deed EBOH in de spannende 8 minuten durende blessuretijd, mede dankzij de betrouwbare uitstekende keeper Jan Arie Kouwenhoven.

GJS trainer Marten Boverhof zag zijn ploeg na rust slecht presteren: “We hadden al met meer voor moeten staan en vervolgens moesten er een paar sterkhouders geblesseerd uit. En EBOH ging anders spelen, opportunistisch, en daar hadden we moeite mee”. 
Volgende week gaan we met EBOH een lekker visje eten op het Bolwerk in Woudrichem. In ieder geval zonder Jeremy Boshart, die een wedstrijdje moet brommen.
     
EBOH – GJS                                     2-1                 (0-1)     

‘23       Quincy Bartens                    0-1
‘51       Noël Goossens                     1-1
’80       Haris Brzac                           2-1
 
Scheidsrechter: Niels Felix

Opstelling:
Jan Arie Kouwenhoven, Jeremy Boshart, Mitchell Rovers, Leroy Verkerk, Joey Steenbakker ,Noël Goossens, Ricardo Heuverling, Elvis Versluis (Furkan Kaya), Ricardo van de Merwe (Oberson van der Spek), Wesley Ebbers (Haris Brzac), Jimmy Pieper

Wissels: Robin Matena, Robert de Bruin (res.keeper)Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Yannick Verweij
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Frans Stal