EBOH geeft bij IFC zege weg in blessuretijd

Staf, spelers en supporters konden het niet bevatten. Met 90 minuten op de klok stond EBOH met 2-4 voor in Hendrik Ido Ambacht en was op weg naar een belangrijke zege in de jacht op de titel.
Scheidsrechter van Bleek had er echter zin in en trok er minimaal 7 minuten bij en in de 97ste minuut stond er toch echt 4-4 op het bord.  Hoe is het mogelijk, je bent op weg naar de uitgang om de spelers te feliciteren, samen met Anja, de moeder van Jesse Rensen, die gelijk door moest naar haar werk bij  “wijn en burgerbar Brut” en zij beloofde een feestelijke  EBO burger op het menu zetten.

Dan valt nog de 3-4 en je denkt, vooruit hij fluit toch zo af, maar dat gebeurt niet en dan wordt de bal nog 1x naar voren gepompt, laten we de bal stuiteren en is die dekselse Robin van der Sman er weer als de kippen bij!
Nee toch, wat een domper en een aangebrande burger en allemaal gezichten op onweer en het had zo mooi kunnen zijn, omdat de Zwerver 2-2 speelt tegen ZBC’97 en Streefkerk ook punten verliest.
Dat is het mooie van voetbal hoor je dan, hoe zo mooi?, ze verzieken wel je weekend!
Maar die Robin van der Sman is wel een kanjer hoor, hij scoort er 4 op bijna identieke wijze en de naar Sparta amateurs vertrekkende IFC’er  is op afstand “the man of the match”. Virgil Breetveld had hem graag naar de zondag gehaald, maar Robin is gehecht aan de vrij te besteden zaterdagavond.
EBOH begon goed aan de wedstrijd met een snelle goal van Regga Regales, die de bal  langs Melvin Boezaart schuift na een steekpass van Jeffrey Monster. Daarna geeft Regga de bal op een presenteerblaadje aan Jeffrey, maar die schiet (lichaam achterover) over. De 0-2 komt er toch nadat Regga weer alleen op Melvin Boezaart af gaat en in 2de instantie van de sokken gelopen wordt. Leroy Verkerk schiet de penalty wederom feilloos binnen. Dan lijkt er niks aan de hand voor de rust en komt er ineens een prachtige lange bal, die valt tussen onze centrale verdedigers en de keeper en Robin van der Sman lobt hem over Pim Versluis. Dat overkomt ons geen 2de keer denk je dan, maar dan is er weer een lange bal en nee toch, Robin profiteert weer van weifelen, pak jij hem of ik?

Na rust zien we aanvankelijk IFC aardig combineren en het EBOH moeilijk maken, maar de kansen zijn voor de Dordtenaren. Scheidsrechter van Bleek vergeet voordeel te geven na een overtreding op Wesley Ebbers en belemmert de vrije doorgang van Ricardo van Yperen, en Thomas Keuter ziet zijn knal door Youri Verbaas van de doellijn gekopt worden. Ook Jesse Rensen is dichtbij, maar Melvin Boezaart redt in de korte hoek. De voorsprong komt er toch, na een briljant passje van Jeffrey Monster schiet Ricardo van Yperen binnen. Hij verdient ook de 2-4, maar de scheidsrechter ziet in de bal op de borst een handsbal? Als slangenmens Jordany Martinus na een indrukwekkende solo voor 2-4 zorgt vlak voor tijd is de buit binnen. Zo denken wij, maar niet de “Duitsers” van IFC. En weer is daar de lange bal en Robin van der Sman in blessuretijd. Nu zullen we er toch wel van geleerd hebben, de bal vast houden en geen gekke dingen meer doen? Niet dus, IFC is deze middag de ploeg van “lange halen, gauw thuis” met een geweldig rendement en een fantastische Robin van der Sman. Voor het trainersduo Ries en René is er deze week voldoende oefenstof en het mooie van voetbal is dan toch weer dat er volgende week opnieuw een wedstrijd is, Schelluinen uit, en we hebben een doekje voor het bloeden. De Zwerver is niet onoverwinnelijk en maakt ook een halve misstap en dat geldt ook voor de andere concurrent Streefkerk. Ries Fok was er begrijpelijk ook ziek van: “we laten het zelf gebeuren door die lange ballen te laten lopen en 4x niet goed te staan”

IFC trainer Virgil Breetveld was trots op het karakter van zijn ploeg om uit geslagen positie terug te komen: “Ik had deze week een bommetje gelegd door in de pers te verklaren dat wij de afgelopen weken speelden als F pupillen, die beter wat anders kunnen gaan doen. Dat hebben ze goed opgepakt door strijd te tonen, volgende week van Leerdam winnen, dan hebben we lucht”, aldus de oud EBOH trainer die in januari na winst op de Schenkeldijk nog dacht mee te doen voor de titel, maar inmiddels nog wat punten moet pakken om weg te blijven van de onderste plaatsen.
Al met al een memorabele wedstrijd, die de geschiedenis in gaat. Ooit in 1998 trok scheidsrechter Willems 12 minuten blessuretijd bij tegen Feyenoord amateurs, waardoor EBOH degradeerde uit de 1ste klas en Feyenoord kampioen werd door een goal van Ferry de Haan. Dit was meer in de categorie “eigen schuld dikke bult”, en we hebben nog 5 wedstrijden te gaan om deze zeperd uit te wissen.

De mooie foto’s zijn van IFC’s teammanager Jeroen van der Sman (inderdaad de vader van) en hij had het bij het rechte eind: “we zijn vanmiddag inderdaad rijkelijk beloond met een punt”

IFC       –           EBOH                         4- 4

‘2         Regga Regales                        0-1
’29       Leroy Verkerk                          0-2
’40       Robin van der Sman               1-2
’43       Robin van der Sman               2-2
’69       Ricardo van Yperen                2-3
’88       Jordany Martinus                    2-4
‘90+3    Robin van der Sman               3-4
‘90+7    Robin van der Sman               4-4

Opstelling EBOH:
Pim Versluis, Jordy Fok , Mo Salman (Jeffrey Manzanares), Leroy Verkerk,  Jordany Martinus , Ricardo van Yperen, Thomas Keuter, Jesse Rensen, Jeffrey Monster( Henny Otto), Wesley Ebbers, Regga Regales

Reservekeeper:  Thimo Baum
Wisselspeler: Antonio Manzanares
Assistent Scheidsrechter: Frans Stal
Coaches: René Ebbers en Ries Fok
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Frits Braun