EBOH en Tricht verzuimen te scoren

Twee weken geleden werd er bij De Alblas nog met 5-1 verloren, terwijl er goed werd gevoetbald. Tegen koploper Tricht moest het nog beter om kans te maken op de punten. Mede met enkele spelers terug van blessures bleek dat er de afgelopen twee weken weer progressie is gemaakt. De verdediging stond als een huis en het team knokte voor elke meter. Gescoord werd er echter niet en dus eindigde de wedstrijd in de brilscore: 0-0.

Tricht – EBOH : 0 – 0

Kijkend naar de ranglijst een topper in de derde klasse. In werkelijkheid een ploeg die moet tegen een ploeg die dit seizoen mag. Tricht moet meedoen, EBOH mag. Maar dat mogen betekent vooral voor de Dordtenaren van iedereen willen winnen en elke wedstrijd is een nieuwe finale. Elke wedstrijd moet beter, dan de vorige. En die progressie is te zien. Tegen De Alblas werd er weliswaar op basis van momenten verloren, maar was er lang strijd en goed voetbal. Vandaag, was het zaak geconcentreerd te blijven en juist die momenten van gevaar te voorkomen.

Met Marc Pirone en Vincent Mutter, terug in de basis na blessureleed, werd er afgetrapt in Tricht voor een kleine 250 supporters. Supporter die wilde genieten van een mooie wedstrijd en het goede oktoberweer. De wedstrijd begon wat slordig. Bij beide partijen werden wat persoonlijke foutjes gemaakt. En daardoor ontstonden in het begin van de wedstrijd niet al te veel kansen. Een kans van EBOH werd goed gepakt door de Tricht-goalie. Een schot van Tricht eindigde boven in het vangnet achter het doel. En een scrimmage voor het doel van EBOH werd uiteindelijk toch uitverdedigd.

Na het verleggen van accenten gedurende de eerste helft bij EBOH, ging de uitploeg beter spelen en meer domineren. Dat resulteerde uiteindelijk in een hele goede fase vlak voor de rust. Na een voorzet van Ronald kreeg Shqipron, vrij op tien meter van het doel van Tricht, de bal niet goed op het hoofd. Een schot van Patrick Bijl trof geen doel. En na aangeven van Sietse lukte het ook Mo niet om af te ronden. Eigenlijk was het jammer dat er vervolgens werd gefloten voor de rust. De flow van EBOH werd even onderbroken.

Dat de flow was onderbroken was in de beginfase na rust ook duidelijk te merken. Tricht kwam wat scherper uit de kleedkamer en speelde meer vooruit. Bij EBOH slopen er weer wat persoonlijke foutjes in. Hoge ballen werden gemist of een inspeelpass kwam niet aan. In de vijftigste minuut was het een aanvaller van Tricht die net in de zestien het duel met Vincent opzocht en neer ging over het been van de EBOH verdediger. Het thuispubliek schreeuwde om een strafschop. De scheidsrechter wilde gelukkig voor EBOH van niets weten.

Langzaamaan herstelde EBOH zich en ging weer mee voetballen. Er werd met krachten gesmeten. Keer op keer werd Sietse op snelheid in de diepte gestuurd, werd het hoofd van Bas gezocht of hoopte de rood-zwarten op een actie van Mo. Het was op een gegeven moment Mo die zich uiteindelijk in de zestien vrij speelde. Echter voordat hij voor verder gevaar zorgde werd met een harde tik zijn standbeen weggeveegd en Mo ging onderuit. De tik was duidelijk te horen langs de kant. Maar net als aan de overkant wilde de Scheidsrechter ook hier niets van een strafschop weten en gaf Mo zelfs geel. En zo leek het meer of de scheidsrechter keer op keer zijn eigen fouten aan het corrigeren was, dan dat hij floot voor wat er daadwerkelijk gebeurde. Van partijdigheid was absoluut geen sprake, maar van goed fluiten evenmin.

In de tweede helft werd met krachten gesmeten en beide ploegen raakte meer en meer vermoeid. Gaten ontstonden op het middenveld en er kwam meer ruimte. In de 75e minuut was er een enorme kans voor Tricht. De bal werd diagonaal ingeschoten, maar trof geen doel. Ook EBOH kreeg kansen. Eerst kreeg Ronald na een actie op de achterlijn de bal niet bij een medespeler. In de laatste minuut lukte Mo dat via de linkerkant bijna wel, maar het lukte Sietse niet meer om op de vijf meter voor de verdediger van Tricht te komen. Zo eindigde de wedstrijd zoals die begonnen was, in een terechte 0-0.