EBOH en Heukelum in evenwicht

Het werd een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft domineerde EBOH. De ploeg maakte het spel en gaf Heukelum weinig ruimte om te voetballen. Heukelum had dan ook grote moeite om de bal in de ploeg te houden en liep veel achter de feiten aan.

Voor het doel waren de gasten uit Dordrecht steeds een stapje te laat om succesvol af te werken. EBHO’er Frank Teunissen maakte er in de 43e minuut een einde aan, rondde een fraaie combinatie door het midden af en zette EBOH op een verdiende 0-1 voorsprong.

De Heukelumse kansen voor rust waren op twee vingers te tellen. Een vrij trap van Sil van Putten werd door EBOH keeper Huijser weg gestompt, voordat Tim Schwebke gevaarlijk on worden. Een schot van Said Ijaoune leverde de doelman geen problemen op.

Na de zeperd tegen Unitas van vorige week, stond zaterdag de thuiswedstrijd tegen EBOH (Eendracht Brengt Ons Hoger) op het programma. EBOH verbaasde vorige week door, de tot dan toe nog ongeslagen koploper, GJS met maar liefst 6-0 te verslaan. Evanals Heukelum presteren de Dortenaren wisselvallig en maken aanspraak op een plaats in de brede middenmoot.

In tegenstelling tot vorige week was iedereen op tijd en kon Ron Laros beginnen met het basiselftal wat hij voor ogen had. Ook Gerard de Gram was hersteld van zijn hamstringblessure.

De 15 minuten rust waren voor trainer Ron Laros voldoende om zijn mannen aan te spreken op het matige spel. Heukelum tapte opeens uit een ander vaatje. Twee minuten na rust was de stand al gelijk. Sil van Putten schoot een vrije trap van de rand van het strafschopgebied onder de keeper door in het doel, 1-1.

Nu was Heukelum de bovenliggende partij. Tim Schwebke kopte van dichtbij in het zijnet, Sil van Putten stuitte op de keeper en Joey Oudshoorn kon een goede actie net niet bekronen met een doelpunt. Oudshoorn legde in de 69e minuut de basis voor een Heukelumse voorsprong. Bij een scrimmage voor het doel van EBOH werd Oudshoorn gevloerd en arbiter Van Rumpt weer resoluut naar de stip. Sil van Putten benutte de strafschop en zette Heukelum op een 2-1 voorsprong.

De buit leek helemaal binnen toen EBOH’er Patrick Welts Tim Schwebke neerschoffelde en de directe rode kaart kreeg voorgeschoteld. Tim Schwebke kon gelukkig verder, Welts blies de aftocht. Met elf tegen tien verzuimde Heukelum de wedstrijd zonder problemen uit te spelen. EBOH kwam vlak voor tijd zelfs nog langszij door een benutte strafschop. Marvin Vriesde was een moment te laat en nam in een sliding zijn tegenstander mee. EBOH aanvoerder Leroy Verkerk schoot de strafschop binnen en bepaalde de eindstand op 2-2.

Door het gelijkspel staan zowel Heukelum als EBOH met elf punten in de middenmoot.