EBOH E3 wint van Pelikaan

Goed voorbereid, de trainingen geven resultaat! Maar (erg) vroeg reist de ploeg af naar Zwijndrecht, ZVC Pelikaan. Geen bedreiging voor de derde/vierde plek in de competitie maar wel belangrijk voor het positiespel en conditioneel loopvermogen van de mannen. Bij aanvang is er nog even discussie over de grote van de goals, dan maar met goaltjes van de F-jes, geen probleem. Vervolgens de opstelling, iedereen die niet om 08:00 uur aanwezig was staat reserve (ook de voorbereiding hoort bij de wedstrijd).

Kortom we gaan van start met Can, Vishnu en Niels in de verdediging en voorin, Milo, Jordy en Arda. Na enkele minuten aftasten en man tot man gevechten, volgt combinatie spel, meerdere kansen voor EBOH op de openingstreffer. Na een kleine 10 minuten opent Niels de score met een schitterend afstandsschot (volley) vanaf de middellijn, rechter onder hoek met stuit, 0-1 de toon is gezet. Al snel volgen combinaties waarbij iedere keer gezocht wordt naar de spits, echter scoren is er voor Jordy deze wedstrijd niet bij, iedere keer vind hij de juiste positie en de vrije ruimte echter tot een doelpunt komt het helaas niet. Na twee wissels, Himmetcan en Bahaa is de score na 20 minuten toch naar 0-3.

Net voor de rust schuift Vishnu, na een perfect uitgevoerde 2-3 langs de linkerflank door de midden met een schot dat zijn weerga niet kent, op de lat, via de doellijn, geen doelpunt maar wat een aktie! Net voor rust volgt nog de 0-4 Eboh ouders staan trots en tevreden langs de lijn en moedigen hun kroost nog eens aan! De enige die in de eerste helft nog geen bal geraakt heeft is Sjoerd, niet dat hij een slechte wedstrijd speelt, maar als kieper heeft hij met deze verdedigers nog geen enkele bal hoeven pakken.

De tweede helft begint mat, maar na 5 minuten komt er tempo in het spel, keer op keer wordt de bal via Milo of Himmetcan ingebracht vanaf links en vanaf rechts, echter de keeper van pelikaan heeft vleugels gekregen. Meerdere schoten, Niels, Can, Himmetcan en Milo maar ook uit de kluts door Jordy of Arda, ze gaan er niet in. Halverwege de tweede helft krijgt Sjoerd zijn eerste en enige bal van de wedstrijd. De achterbal wordt hard en strak ingespeeld op Milo, Milo maakt zijn actie en is er voorbij, Iedereen gaat mee naar voren, behalve Kaan en Can (of Niels) en boem, de 0-5 is een feit.Dat Milo de smaak te pakken heeft is duidelijk, via goed combinatiespel met zowel Niels als Himmetcan als Can worden meerdere kansen gecreëerd, zelf scoort hij ook nog twee keer en uiteindelijk wordt de eindstand bepaald op 0-7 (of waren het er toch 8?).

Bij de penalty’s gaat het echter mis, de kwaliteit van de keeper van de tegenstander is enorm, en de kansen aan de kant van Pelikaan worden benut, glansrijk wordt de penalty serie gewonnen door Pelikaan. Jordy is samen met Trainer Laurens al naar de volgende pot vertrokken om nogmaals op dit niveau te acteren.

Naast de overwinning is er sprake van een groots moment, de wisselbeker, “Speler van de week”, Bahaa of Milo? de goalgetters? of Niels met zijn mooie openingstreffer? Nee misschien Vishnu met zijn (bijna) doelpunt van het jaar? Het wordt Arda. Arda speelde de hele wedstrijd constant en heeft zeer goed in praktijk gebracht de terugspeelbal, zoals getraind op Vishnu en de voorzetten op Jordy, kortom Arda is verdiend deze week speler van de week. Alle ouders hebben heerlijke voetbalochtend gehad, ondanks het vroege uur, willen we wel herhalen, op tijd in de kleedkamer aanwezig te zijn, zowel bij uit als bij thuis wedstrijden, dan kan iedere speler vanaf het begin meedoen.