EBOH D1 Nederlands Kampioen (VTT) 1ste klasse

Op zaterdag 25 augustus 2012, voetbalden 16 D1 teams 1ste klasse van district Zuid 1 de voorrondes voor het Nederlandse kampioenschap. Uiteindelijk werd EBOH 2e, met de mededeling dat we ons geselecteerd hadden voor het Nederlandse kampioenschap voetbal talenten toernooi, welke gespeeld wordt op 25 mei 2013 in Almelo.
Op vrijdag 24 mei 2013, om 18.00 uur stonden alle spelers bij EBOH te trappelen om te vertrekken. De partybus stond al klaar om ons weg te brengen naar Gorssel. Daar zouden we overnachten in het Stay Okay Hostel. Na een lange nacht waarin weinig geslapen was, stond de gehele ploeg om 06.30 uur al paraat. Wassen, aankleden, kamer opruimen, ontbijten en een lunchpakket maken.

Om 09.00 uur arriveerden wij in Almelo bij v.v. Oranje Nassau. Na het defilé en het Wilhelmus, begonnen de wedstrijden. Onze 1ste wedstrijd was om 10.30 uur.
Iedere wedstrijd bestond uit 2x 11 minuten met 3 minuten rust. De wedstrijden werden geleid door neutrale scheidsrechters en assistent scheidsrechters. Hier had EBOH een voordeel. Aangezien wij altijd op goed op buitenspel spelen, hebben wij profijt van neutrale (ass.)scheidsrechters. Dit resulteerde in de eerste 5 wijdstrijden slechts 3 doelpunten tegen. Er was totaal niets negatiefs te roepen over de arbitrage, deze was uiterst correct.

Forholte D1 – EBOH D1.

Forholte komt uit Voorhout en speelt in West 2. Zij zijn in de competitie geëindigd als 3e.
Je kon bij EBOH goed zien dat er nauwelijks geslapen was. Het liep totaal niet. De ballen werden niet goed ingespeeld, er was geen communicatie en men hield zich niet aan zijn positie. Beide teams probeerden toch wel te voetballen, maar de eindstand was in brilvorm namelijk 0–0.

WDZ/sportclub 25 D1 – EBOH D1.

WDZ komt uit het Limburgse Bocholtz en zijn ongeslagen als 1ste in de competitie geëindigd. WDZ had de 1ste wedstrijd gewonnen, dus we waren gewaarschuwd.
EBOH begon een stuk beter aan de wedstrijd en liet direct zien voor de punten te spelen. Wij kwamen dan ook verdiend op voorsprong na 5 minuten. Echter knullig verdedigen zorgde voor de onnodige 1 – 1. EBOH was namelijk heer en meester, maar verslapte eventjes. Echter EBOH herstelde zich dapper en voor de rust werd de 2 – 1 al gemaakt. In de 2e helft was het gelijk opgaand en verzuimde beide teams om een doelpunt te maken. Eindstand 1 –  2 en EBOH had nu ineens 4 punten in de voorrondes.

EBOH D1 – VEV’67

VEV’67 komt uit Leek in district Noord en waren als 1ste geëindigd in de competitie.
Wij hadden geluk en mochten deze wedstrijd in het Heracles stadion voetballen. De tribunes waren nagenoeg leeg, maar voor de kinderen en begeleiding was het toch super om in het stadion van een Ere divisionist te mogen voetballen. Ondanks dat de uitslag anders zou vermoeden, speelde EBOH een super wedstrijd. De bal werd door de tegenstander meerdere malen op miraculeuze wijze van de doellijn afgehaald. Ook de paal en de lat zaten in de weg. Uiteindelijk was het 1 – 0 geworden. Dat terwijl we ook een wedstrijd hadden kunnen hebben met een uitslag van 6 – 0. Maar dat mocht de pret niet drukken. EBOH eindigde als gedeelde 1ste en met doelsaldo werd EBOH 2e. En dat betekent geheel onverwachts door naar de kwartfinale finalisten.

De ploegen die uitgeschakeld waren, zouden strijden om plek 16 t/m 9 en de overige om plek 1 t/m 8. Bij de plek 1 t/m 8 mocht EBOH meestrijden.

Luctor Et Emergo D1 – EBOH D1

De kwartfinale koppelde ons aan Luctor, die Dubbeldam uit de finale race hield.
Luctor speelde een beetje een thuiswedstrijd, zij komen uit Almelo, district Oost en eindigde als 4e in de competitie.
De trainer had al gezegd; “jongens als we deze wedstrijd winnen zijn we in ieder geval minimaal 4e van Nederland”. En daar hadden de jongens wel oren naar. Vol inzet werd er aan de wedstrijd begonnen en dat resulteerde al in de 2e minuut in een doelpunt, 0 – 1. In de 2e helft werd er nog een aantal keren gescoord, zodat de einduitslag 1 – 3 werd. We konden ons vervolgens opmaken voor de halve finale en behoorden nu al tot de beste 4 van Nederland.

Soest D1 – EBOH D1

De halve finale diende EBOH te spelen tegen Soest uit Soest en spelend in district West 1. Zij waren als 8e in de competitie geëindigd. Maar dat zegt natuurlijk helemaal niets.
EBOH liet direct zien dat wij naar de finale wilden gaan, lieten het publiek genieten van goed voetbal, wij waren deze dag behoorlijk gegroeid in het toernooi.
In de 1ste minuut scoorden wij de 0 – 1 en in de 5e minuut lag de 2e er al in. Net voor rust scoorde Soest de aansluitingstreffer. Dat was even billen knijpen voor trainer en publiek, maar EBOH zette door en scoorde 5 minuten later de 1 – 3. Hiermee was het verzet van Soest gebroken. En EBOH ging met een ongeslagen status naar de finale. De feestvreugde was al enorm, want hier hadden we totaal niet op gerekend. Nu waren we al opgeklommen tot de finale.

De (zinderende)finale.

EBOH D1 – Sparta Nijkerk D1

De finale. De trainer had het gevoel dat de spelers stijf van de stress stonden, mede dat door het slaapgebrek en de lange wachttijd van de laatste wedstrijd naar de finale meespeelde.
EBOH begon de wedstrijd heel slap, in de verdediging werd echt helemaal niets gedaan. In de 1ste helft (11 minuten) stond EBOH terecht 0 – 4 achter. EBOH kon op dit moment geen enkele aanspraak maken op de overwinning. De trainer was al gaan zitten en dacht hardop “wat moet ik hier nog aan doen”. In de rust was ook de onvrede binnen het team te bespeuren. Vooral de jongens die er wel voor gingen waren geïrriteerd. Dit resulteerde in 3 minuten tijd dat de waarheid even gezegd werd. En dat de trainer 2 spelers naar de bank verwees. De groep was wakker geschud en EBOH begon strijdvaardig aan de 2e helft. We moesten een 0 – 4 achterstand in 11 minuten ombuigen. Een hele kluif zullen we maar zeggen. In de 4e minuut van de 2e helft scoorde EBOH, nog 7 minuten te gaan, voor een wonder. Na 2 minuten werd de 2 – 4 gescoord en nog eens een minuut later stond het 3 – 4. De tijd was onze grootste tegenstander en iedereen dacht dat dit de eindstand zou zijn. Maar uit het niets werd de bal, in de laatste seconde, vanaf ongeveer 30 meter vol op de slof genomen en strak onder de lat geschoten. De keeper brandde zijn vingers nog aan de bal, maar deze was echt onhoudbaar. Eindstand 4 – 4. De vreugde bij EBOH was enorm, het publiek een kleine 500 toeschouwers stonden op de banken. Sparta Nijkerk was aangeslagen, want ja 2x 11 minuten en na 11 minuten sta je 4 – 0 voor. Dan heb je toch wel het gevoel de buit binnen te hebben. Maar uit het niets herpakte EBOH zich en vocht zich naar de strafschoppen serie. Deze bestond uit the best off 3.
Sparta Nijkerk zou de 1ste strafschop nemen en zette de stand op 0 – 1. EBOH nam zijn verantwoording en maakte de 1 – 1. De 2e strafschop van Sparta Nijkerk werd door onze keeper gestopt en scoorde vervolgens de 2 -1. Sparta Nijkerk was op dat moment het spoor bijster en de 3e strafschop ging dan ook meters naast. De ontlading was heel groot en iedereen rende op de keeper af en werd het feest gevierd.

d1 vtt 2d1 vtt 3

De prijzen werden uitgereikt door Thomas Bruns, speler van Heracles Almelo. EBOH kreeg een wisselbokaal van 80 centimeter hoog en de 1ste prijs.

We kunnen alleen maar zeggen jongens super gedaan, prima prestatie. Zaterdag 01 juni 2013 doen we dit toernooi nog eens dunnetjes over, maar dan voor de hoofdklassers. Misschien kunnen we voor een stuntje zorgen in Velthoven.