EBOH D1 bekert door naar ½ finale KNVB beker

Op woensdag 10 april 2013, stond de ¼ finale KNVB bekerwedstrijd Almkerk D1 – EBOH D1 op het programma.

EBOH had wat last van blessures en zodoende werd er gespeeld met aanvulling uit de D2 en E1. EBOH D1 had gunstig geloot en mocht in een uitwedstrijd tegen Almkerk D1 spelen, welke uitkomt in de 4e klasse. De trainer had de jongens voor aanvang van de wedstrijd gewaarschuwd: “ het is beker voetbal, verlies betekent uitgeschakeld”.

De wedstrijd werd aan gevangen en EBOH liet direct zien dat zij alleen speelden voor de winst. Binnen 2 minuten stond de 0-1 al op het scorebord, echter door dit snelle doelpunt ging EBOH gemakzuchtig voetballen. Dit resulteerde binnen 10 minuten in de enige gevaarlijke aanval van de hele wedstrijd. Te trage omschakeling op het middenveld en verdedigers die teveel op het buitenspel vertrouwden. Helaas verkeerde keuze en de stand was ineens 1-1. De trainer nam direct maatregelen en wisselde enkele posities. Hiermee werd het signaal gegeven aan de spelers dat zij er vol voor moesten gaan. Het spel verbeterde en de achterhoede stond als een huis. Het buitenspel val werd heel goed opgezet en de spelers van Almkerk trapten er iedere keer weer in. Zodoende kwam onze keeper verder ook niet meer echt in gevaar. Na 10 minuten was het al 1-2 en voor rust werd de 1-3 nog binnen gewerkt.

Rust 1-3

Na de rust een veel beter voetballend EBOH, dat gedurende de gehele 2e helft alleen maar op de helft van Almkerk aan het werk was. De bal werd rijkelijk rond gespeeld, van achteruit werd er veelvuldig naar de vleugelspelers geopend. Hierdoor kwam EBOH heel vaak in scoringspositie. Maar omdat Almkerk massaal aan het verdedigen was en EBOH met 8 man ook in of rond de 16 stond bij Almkerk, was het heel erg druk in de 16 van Almkerk. Hierdoor was het moeilijk om de bal in het doel te werken. Maar met redelijk verzorgd voetbal en goed samenspel schroefde EBOH D1 de stand op tot 1-6. Hiermee plaatste EBOH D1 zich voor de ½ finale KNVB beker. De wedstrijd werd geleid door de uitstekend fluitende scheidsrechter Dhr. D. de Witte.

De ½ finalisten zijn: EBOH D1, Dubbeldam D3, Sliedrecht D1 en Streefkerk D1. Nu maar afwachten hoe de loting verloopt.

Jongens gefeliciteerd, jullie hebben vooral in de 2e helft laten zien dat jullie lekker kunnen voetballen en de afspraken nakomen. Probeer dat volgende keer vanaf het begin van de wedstrijd te doen, dan maak je het jezelf een stuk makkelijker om te voetballen.