EBOH – CION voor plek in de 3de klas

EBOH neemt het in de nacompetitie om een plaats in de 3de klas op tegen CION uit Vlaardingen. EBOH speelt op zaterdag 28 mei thuis en een week later volgt de return in sportpark Broekpolder in Vlaardingen. Doordat EBOH als 11de eindigde in 3C mocht het de eerste ronde overslaan en plaatste zich direct voor de finale!

CION moest wel aantreden in de 1
ste ronde tegen Zwarte Pijl. Uit werd het 1-1 en thuis werd overtuigend met 5-0 gewonnen. Danny Koetsier is de grote man bij de Vlaardingers. Hij scoorde maar liefst 4x. Een jongen om in de gaten te houden dus.
CION plaatste zich overigens op het laatste moment voor de nacompetitie. In 1ste instantie was DVO’32 (ook uit Vlaardingen) de club die op basis van de ranglijst de periode overnam van kampioen Schipluiden in 4E, maar CION had nog een wedstrijd te goed. Op de laatste speeldag kon JHR (Jai Hind) niet genoeg spelers op de been brengen, waardoor JHR – CION verplaatst werd naar de dinsdag. In deze wedstrijd moest CION met meer dan 6 doelpunten verschil winnen om DVO’32 op doelsaldo te passeren. En het werd een “Spanje – Malta” uitslag van 12-1. Opnieuw was Danny Koetsier de grote man met 5 doelpunten.

CION staat voor ”Chevron Is Onze Naam” en de vereniging ontstond net als vele anderen na de oorlog vanuit een bedrijf. In dit geval uit de oliesector. De club hikte wel tegen de 2
de klas aan, maar kon deze net niet bereiken, waardoor de 3de klas het hoogste nivo bleef.
Wel presteerde de club met enige regelmaat in het plaatselijke prestigieuze Vlaardings kampioenschap. Ook dit keer staan zij weer in de halve finale tegen Zwaluwen Vlaardingen op 31 mei. Voor EBOH wordt het tijd dat er weer eens succes geboekt wordt in de nacompetitie. De laatste keer was in 2002, toen promotie naar de 1ste klas afgedwongen werd tegen Oosterhout op het veld van SVW in Gorinchem. Daarna volgde nog vele toetjes, die niet verorberd werden. Het ging altijd wel om promotie en nu voor het eerst om degradatie.

De mannen van Hoessin Jouhri hebben zich 2 weken kunnen voorbereiden en moeten zich nog 2x oprichten, tegen een ploeg in vorm uit Vlaardingen met een goudhaantje in de vorm van Danny Koetsier. “EBOH here we come” riepen de Vlaardingers op Twitter na de eclatante winst op Zwarte Pijl. “Het busje komt zo” is van harte welkom op de Schenkeldijk en wacht een warme ontvangst en ook wij hebben lekkere broodjes. Tot zaterdag en alle clubsteun wordt bijzonder gewaardeerd. De aanvang van de wedstrijd is 16.15 uur