EBOH bezegelt lot stadgenoot

Met een 4-2 zege op GSC/ODS sloot EBOH het seizoen positief af. De overwinning betekende wel dat GSC/ODS degradeert naar de 4de klas. Dat hadden de stadgenoten overigens geheel aan zichzelf te wijten. De ploeg wekte niet de indruk om vol te gaan voor de laatste strohalm om DHV en de Zwervers Ysselmonde nog te achterhalen.

EBOH voetbalde beter, had meer balbezit en boekte uiteindelijk een simpele zege, zonder bovenmatige inspanning. Bram Wouters mocht na zijn kampioenswedstrijd in het 4de weer in de basis starten en liet met zijn 36 jaar zien dat een goeie spits het niet verleert. De op dreef zijnde Ricardo van Yperen slalomde zich langs de achterlijn en bediende Bram op maat, die droog Joris Moesman kansloos liet.

Na een half uur mocht Djim Kammerman al invallen van trainer Raymond Sponselee. De met afstand beste voetballer van GSC/ODS (met gebruiksaanwijzing) begon op de bank, omdat hij door werkzaamheden pas om half drie kon arriveren op de Schenkeldijk. Hij verving John Kiazaya, die daar niet erg gelukkig mee was. Nadat er al gewisseld was, liep hij demonstratief vanaf de overkant binnen de lijnen naar de dug-out, waardoor GSC/ODS tijdelijk met 12 man speelde. De goed leidende scheidsrechter Fonseca uit Spijkenisse bedekte de actie met de mantel der liefde door een opstuitbal te geven. Met de inbreng van Djim Kammerman werd GSC/ODS wel gevaarlijker. Na eerst met een lob de lat geraakt te hebben, schoot hij uit de draai kort voor rust de 1-1 binnen.

Wie na de rust een vol voor de winst gaand GSC/ODS verwachtte, kwam bedrogen uit. Wesley Loos kreeg alle vrijheid om de 16 binnen te wandelen en de 2-1 binnen te schieten. En 10 minuten later kon Ricardo van Yperen vrij aanleggen om via de paal de 3-1 op het scorebord te brengen. Niels van Tol deed nog iets terug op het randje van buitenspel, maar daar bleef het bij voor de club uit de Stadspolders. Nadat invaller Jasper Wessels een vrije kans via de handen van Joris Moesman over schoot, was het Ricardo van de Merwe die  solerend  langs Joris  de eindstand op het bord zette. En daarmee het  doek voor GSC/ODS definitief liet vallen. Scheidsrechter Fonseca had een makkelijke middag. Alleen Djim Kammerman had aanmerkingen op zijn leiding. Hij was de enige op de Schenkeldijk en kreeg hiervoor geel.

Na een roerig seizoen, waarin EBOH eerst ging voor de troostprijzen (periodetitels) met Ab van Wijk, moest er  uiteindelijk onder leiding van René Ebbers gas gegeven worden om bij de onderste 4 plaatsen weg te komen. René Ebbers slaagde  2 wedstrijden  voor het einde al glansrijk voor deze missie. De jongens het seizoen goed afsluiten.En zoals GSC/ODS vandaag voetbalde, heeft het niets in de 3de klas te zoeken. En als dan ook nog eens je beste jongens weggaan, kan je beter een team gaan opbouwen en bovenaan in de 4de klas meedraaien dan onderin de 3de klas, aldus René, die daarmee de mening van velen vertolkte.

EBOH – GSC/ODS                   4-2

’24 Bram Wouters                    1-0
’44 Djim Kammerman              1-1
’47 Wesley Loos                      2-1
’56 Ricardo van Yperen           3-1
’67 Niels van Tol                     3-2
’89 Ricardo van de Merwe       4-2

EBOH: Donny van der Laars, Paul Reijnders, Mo Salman (Halil Turktas), Frank Teunissen , Regga Regales, Ricardo van Yperen, Wesley Loos, Bram Wouters (Jasper Wessels), Wesley Ebbers, Jesse Rensen (Ricardo van de Merwe), Suayip Yaman