EBOH 4 kampioen

Zaterdag 2 mei was het zover. De kraker in de reserve 4de klasse tussen de koploper EBOH 4 en de nr. 2 Rijsoord 8. Bij winst van Rijsoord zou Rijsoord kampioen zijn. Bij een gelijkspel zou Papendrecht 3 de lachende derde worden en met het kampioenschap aan de haal gaan en bij winst van EBOH zou EBOH kampioen worden. Voor alles en iedereen die EBOH een warm hart toedraagt gebeurde het laatste en won EBOH overtuigend met 4-1 van Rijsoord.  EBOH liet zien dat het de absoluut verdiende kampioen is geworden in deze razend spannende competitie.

De wedstrijd begon om 14:30u en het leek wel alsof EBOH een thuiswedstrijd speelde. Een hoop supporters die EBOH 4 hartstochtelijk toejuichte tegenover een handjevol Rijsoord supporters.

EBOH begon zeer sterk aan de wedstrijd.  Na 10 minuten spelen was het Bram Wouters die de achterlijn haalde en de bal feilloos voorgaf op Bas Reehorst die een hoek voor het uitzoeken had. Stoïcijns schoot hij de bal in de rechterhoek en zorgde zo voor de 0-1. Na 20 minuten spelen kopte de getergde Bas Reehorst de bal kiezelhard achter de verbouwereerde doelman van RIjsoord en tekende zo voor zijn tweede van de middag.  Een droomstart voor EBOH om na 20 minuten al op 0-2 te staan.
Rijsoord liet het er niet bij zitten en herpakte zich na de 0-2. Dat resulteerde in een enorme kans voor de thuisploeg maar EBOH doelman Said Shafa pareerde de inzet op fantastische wijze. EBOH was weer wakker geschud en het was eerst Fernando Lozoya Ringelberg die vanaf de zijlijn de bal vol op de pantoffel nam. De bal poeierde op de lat uitéén en Rijsoord kwam met de schrik vrij. EBOH zette weer aan en het was weer goudhaantje Bas Reehorst die het net vond. Uiterst koel schoof hij de bal na een fraaie aanval in het doel en tekende zo binnen het half uur voor een loepzuivere hattrick.  De rust werd met 0-3 gehaald terwijl er met 2 dikke kansen voor Bram Wouters misschien wel een 0-4 of 0-5 in had gezeten.

Tijdens de rust waren de supporters al stiekem begonnen met een feestje….echter Rijsoord kwam sterk de kleedkamer uit en zette EBOH flink onder druk. Toch was het EBOH dat de kansen kreeg via Yavuz Guler (slap schot) en William Schrauwe (subtiel lobje net over) en Johan Gerlach (schot gekeerd door de doelman).
Nadat Rijsoord eerst een grote kans miste was het in de zestigste minuut toch raak. Een droge schuiver verdween achter Said Shafa het doel in. Rijsoord rook bloed en wilde snel de aansluiter maken. Bijna was daar de 2-3 maar het was wederom Said Shafa die de bal uitstekend in een 1 tegen 1 situatie wist te onderscheppen.
Rijsoord bleef op de defensie van EBOH beuken maar kreeg toch de deksel op de neus. In blessuretijd scoorde goaltjesdief Yavuz Guler de bevrijdende 1-4 door de bal onderkant lat binnen te knallen om zo de eindstand op 1-4 te bepalen. De scheidsrechter floot meteen voor het einde van de wedstrijd. De spelers waren door het dolle en het feest barstte meteen los.

Speler/aanvoerder/coach David v/d Capelle omschreef de wedstrijd kort maar krachtig: “Eerste helft speelden we echt goed…tweede helft was chaos. Maar we zijn er. Kampioen!!!!”

Linksback Mo Zaada  was door het dolle: “Geweldig!! Hier werk je het hele seizoen naar toe en dan is het mooi dat het dan zo lukt. Eigenlijk is het extra mooi omdat we tegen de directe concurrent speelden….EN EBO IS ZO PRACHTIG…”

Spits Yavuz Guler maakte een belofte waar: “Ik ben dit seizoen voor het eerst bij dit vriendenteam en beloofde het team en met name Bas van Oosterhout dat we kampioen zouden worden. En het is gelukt. We hebben het met z’n allen gedaan. Prachtig!”

Fernando Lozoya haalde zijn poeier op de lat nog even voor de geest: “Jammer dat die er niet in ging.. maar we zijn gewoon kampioen. Ik ben super trots op dit oude grijze dikke bokkesikken elftal. En nu moeten we de beker ook gaan pakken.”

Man of the Match Bas Reehorst liet horen hongerig te zijn naar meer: ” Nu de beker nog. Ik wil de dubbel! Niks meer niks minder!

Scoreverloop:
0-1    Bas Reehorst
0-2    Bas Reehorst
0-3    Bas Reehorst
1-3    Speler Rijsoord
1-4    Yavuz Guler

Bij EBOH ontbraken Frank Greuter, Frank vd Laan, Rachid el Mokhtari, Wilko Nieboer en Jasper de Bruin wegens blessures en Marc Pirone wegens vakantie. Baris Karabulut, Johan Gerlach en Bas van Oosterhout waren hun vervangers.

Speciale dank gaat uit naar:

– Alle spelers die dit seizoen meegespeeld hebben om het kampioenschap te realiseren.

– Alle supporters die dit seizoen en deze kampioenswedstrijd hartstochtelijk het team hebben gesteund.

– Nico Loopik, Abdul Zaada en Rosy van Genderen voor het draaien van de bardienst op het kampioensfeest.

EBOH 4 feliciteert het 3de elftal met het behalen van de periodetitel en feliciteert het 5de en het 6de elftal met het behaalde kampioenschap van hun competitie!