EBOH 4 herstelt zich knap en pakt koploper

Na de dreun die EBOH 4 vorige week opliep in de uitwedstrijd tegen De Zwerver stond vandaag de confrontatie tegen het alom geprezen Emma 3 op het programma. Een lastige kluif.

Emma 3 verscheen op het complex allen in mooie identieke trainingspakken en een prachtig uit-tenue met achter een Nederlands en Turks vlaggetje. Zulke kleding maakt toch indruk, maar zorgde er vandaag voor dat niet Emma al voor de aftrap 1-0 voor stond, maar juist EBOH. Het sterkte de mentaliteit, de ploeg moest serieus aan de bak.

Er werd afgetrapt om half 1 en vanaf de eerste minuut was de thuisploeg “in control”. Achterin stond de verdediging met Patrick Jansen, Jordi van Dijck, Jordi van Gijzen en Gerben Schuurman als een huis en de controleur op het middenveld Mayron Stam en Benji Hadzic voelde zich als een vis in het water. Emma probeerde het spel te maken, maar kwam niet verder dan tot 25 meter van het doel van EBOH. Waarna EBOH met snelle counteraanvallen probeerde de wedstrijd naar zich toe te trekken. Emma had het lastig met de snelheid van Jeffrey van der Schalie en Matthijs Jongeneel op de flanken.

In de 25e minuut wist Jordi van Gijzen met een lange bal het hoofd van Niels Waterdrinker te vinden. Die kopte door naar Sean van der Ruit. De EBOH-spits kon alleen door op de keeper en dat is aan Sean wel besteed. 1-0. In het vervolg van de eerste helft probeerde Emma aan te vallen, maar buiten een dode spelsituatie kwamen zij niet in de buurt van het EBOH-doel. De kansen waren voor de rood-zwarten, maar onder andere een kopbal van Jordi van Dijck trof niet het net.

Tegen de tijd van het rustsignaal probeerde een speler van Emma de jonge ploeg van EBOH wat uit hun spel te halen. De ene harde overtreding na de andere volgde. Het leverde een aantal blauwe plekken op, maar EBOH raakte niet van de wijs.

Na rust ging EBOH verder waar het gebleven was. Het bleef rustig voetballen en achterin bleef de deur op slot. Dat leidde niet lang na rust tot de 2-0 en de 3-0. Allebei op naam van wie kan het ook anders Sean van der Ruit. Inclusief beker en oefenwedstrijden maakte Sean dit seizoen al dertien doelpunten.

Emma probeerde nog aan te vallen, maar EBOH hield de deur op slot. De grootste mogelijkheid van Emma kwam uit een penalty. Die werd echter knap gekeerd. En zo eindigde de wedstrijd in een 3-0 overwinning voor de Schenkeldijkers. Een prestatie om trots op te zijn. De kater van vorige week werd weggespoeld en het jonge EBOH blijft bovenin meedoen.

“Volgende week wacht Wieldrecht 5 en de verwachtingen zijn hoog gespannen.” Aldus een trotse trainer, Guido Noorlander.