EBOH 4 bekert verder

Afgelopen zaterdag moest EBOH 4 het opnemen tegen Ameide 3 in het bekertoernooi. Met een krappe overwinning (5-4) werd de tegenstander uit Almkerk verslagen en is EBOH een ronde verder.

Na wisselende resultaten in de competitie is de achterstand op de koplopers opgelopen en moet er in de tweede seizoenshelft een inhaalslag worden gemaakt. Maar gezien de ploeg eigenlijk tegen geen enkele tegenstander echt kansloos is, biedt het bekertoernooi een mooie uitdaging. De eerstvolgende stap die daarin gezet moest worden was de thuiswedstrijd tegen Ameide.

Eenvoudig kwam EBOH aan de leiding door Jeffrey v.d. Schalie, maar zag toch Ameide weer langszij komen. Uiteindelijk wist EBOH weer het net te vinden door Benjamin Hadzic. Er werd met een 2-1 voorsprong gerust. Na rust zorgde Mayron Stam voor de 3-1, maar kwam Ameide toch weer terug tot 3-2.

Daarna brakken een zeer goede periode aan voor de thuisploeg. Met goed voetbal liep de score op tot 5-2 door doelpunten van Benjamin Hadzic na voorbereidend werd van Jeffrey v.d. Schalie die vervolgens zelf ook nog scoorde. Er leek geen vuiltje aan de lucht. Toch kwam Ameide in de laatste tien minuten met twee goals terug tot 5-4. De gelijkmaker viel gelukkig niet meer, waardoor EBOH toch deze ronde heeft overleefd.