E.B.O.H. D1 overwintert in de beker

Het was vroeg in de ochtend en even alle hens aan dek. Wat bleek het voetballen ging gewoon door.

De trainer werd plat gebeld of het wel of niet door ging. Na een belletje van de trainer naar E.B.O.H. bleek dat we gewoon moesten voetballen.

Aanwezig 09.30 uur en met de inzet van D2 en E1, kon E.B.O.H. D1 met een voltallig team aanvangen.
De wedstrijd stond onder leiding van J van de Merwe en Delano Piket, de vaste assistent scheidsrechter bij E.B.O.H. D1.

Voor aanvang van de wedstrijd had de trainer een hartig woordje met de groep gesproken en uiteindelijk bleven er een paar jongens op de reservebank achter.
E.B.O.H. begon met een 4:3:3 opstelling. Wij lieten vanaf de aftrap zien dat we namelijk kwamen voetballen om te winnen. De organisatie stond goed en nadat Stedoco de aftrap had genomen, pakten wij de bal af en hebben die nog maar zelden uit handen gegeven. Na goed combineren en samen spelen, stond E.B.O.H. na 2 minuten al op voorsprong. Het werd in de 1ste helft een eenzijdig beeld. E.B.O.H. viel aan en creëerde vele kansen. Helaas dacht onze spits “dit doe ik wel even” en trachtte tot 2x toe de keeper van Stedoco te dollen. Deze stond echter zijn mannetje en pakte met kunst en vliegwerk deze ballen. Nadat de spits van de trainer te horen had gekregen gewoon simpel te moeten gaan voetballen, ging het een stuk beter. Binnen een half uur stond E.B.O.H. D1 met maar liefst 6 – 0 voor. Het had zomaar een grotere tussenstand kunnen zijn. Maar zoals we allemaal weten is het moeilijk voetballen tegen 10 verdedigers in de 16 meter.

Rust 6 – 0

Na de rust gingen we 3:4:3 spelen. Want in de 1ste helft stond onze mid-mid steeds met 2 tegenstanders. Ook hadden we een aantal wissels ingebracht (3). En dan zie je dat het totale beeld in je spel enigszins veranderd. Het vele combineren en overspelen werd een stuk minder. Dat gaf Stedoco wat meer ruimte. Zij hadden iets meer balbezit en kwamen er op sommige momenten nog wel uit. Maar echt gevaarlijk werd het niet voor de keeper van E.B.O.H. Helaas voor hem moest hij een schitterend genomen vrije trap van Stedoco incasseren als tegen goal. Dit was tevens ook de enige mogelijkheid die Stedoco gekregen heeft in de gehele wedstrijd. Wat dat betreft een pluim voor het gehele team zoals zij gespeeld hebben vanuit hun organisatie. Met het goede positie spel, werd Stedoco totaal van de mat geveegd. De eind uitslag was dan ook met dubbele cijfers 11 – 1.
Jongens gefeliciteerd!! E.B.O.H. D1 gaat door naar de volgende ronde van de beker. Nu even een pauze voor de winterstop en in het nieuwe jaar zien we deze inzet en speelwijze graag weer. Dat kan dan nog veel beloven voor het 2e gedeelte van de competitie.

Eindstand 11 – 1