EBOH 3 toont veerkracht

De competitie begon voor EBOH 3 met een derby, de uitwedstrijd tegen Wieldrecht 4. Een ploeg die we op voorhand hadden ingeschat als één van de ploegen die dit jaar boven in mee zal gaan doen. Met een aantal oud eerste elftalspelers een ploeg met zowel ervaring als jeugdige kracht.

Vanaf de aftrap werd EBOH direct het vuur aan de schenen gelegd. En het was aan keeper Roy de Graaf te danken dat de stand op 0-0 bleef steken in de eerste minuten. Het was zelfs de uitploeg die op voorsprong kwam. Na een knappe voorzet van Ramon Braun ging spits Sean van der Ruit verder waar hij vorig seizoen was gebleven, met scoren.

EBOH had in de eerste helft de grootst mogelijke moeite om de drie middenvelders van Wieldrecht onder controle te krijgen. Binnen tien minuten zag EBOH de 0-1 voorsprong veranderen in een 3-1 achterstand. Roy de Graaff pakte nog de nodige ballen en voorkwam veel erger.

Na een kleine omzetting kregen de rood-zwarten meer grip en de stand werd weer gelijk getrokken door doelpunten van Ramon Braun (na een perfect uitgespeelde aanval) en Sean van der Ruit (penalty). Net voor rust viel echter een lullige tegengoal en er moest met een 4-3 achterstand worden gerust.

In de rust werden de puntjes op de i gezet. De eerste vijf minuten na rust waren nog wat paniekerig, maar vervolgens kwam EBOH beter en beter in de wedstrijd. Ramon Braun maakte de 4-4, Sean van der Ruit zorgde voor een nieuwe voorsprong op aangeven van Jeffrey van der Schalie en diezelfde Jeffrey maakte met een lob de 6-4. Even deelde Wieldrecht nog een speldenprik uit en maakte de 6-5. Maar uiteindelijk was het Sean van der Ruit die na een prachtpass van aanvoerder Niels Waterdrinker de eindstand van 7-5 op het scorebord zette.

Wieldrecht kreeg nog wel wat kansen, maar kon het net niet meer vinden. Man of the match was doelman Roy de Graaf, die keer op keer EBOH op de been hield. Het zal voor Sean van der Ruit een uitdaging worden om de 64 goals van vorig jaar te overtreffen, maar het begin met 4 goals is er.

Volgende week wacht een nieuwe derby. De thuiswedstrijd tegen Dubbeldam 2.

Wieldrecht 4 – EBOH 3 : 5-7