EBOH 3 tankt vertrouwen tegen Dubbeldam 2

Na een flitsende competitiestart met twee ruime overwinningen, ging het derde drie keer op rij ten onder. Waarbij met name de derde nederlaag een harde klap was. Een periode van rust volgde met een vrij weekend en het uistellen van de wedstrijd van afgelopen zaterdag naar de donderdag.

Die rust had de ploeg goed gedaan. Met een iets andere formatie, frisse moet en de confrontatie tegen buurman Dubbeldam kon een “nieuwe” start worden gemaakt.

EBOH begon lekker aan de wedstrijd en was direct in staat het spel te maken. Met Robbin Kooijman als spelverdeler en snelheid op de flanken via Ramon Braun en Robin v.d. Ruit was EBOH dreigend. Maar wie anders dan Sean v.d. Ruit opende al na 12 minuten voetballen de score met een echte spitsengoal.

Na de 1-0 drukte het derde door. Met wat hulp van de Dubbeldam-doelman maakte Sean v.d. Ruit ook de 2-0 en in de 25e minuut had de goalgetter zijn hattrick compleet.

Vervolgens ging het eigenlijk iets te gemakkelijk, waardoor de thuisploeg iets te ver naar voren ging voetballen. De drukte in. Het spel werd wat stroever, maar Dubbeldam werd nauwlijks gevaarlijk door goed werk van de EBOH-defensie.

— rust —

In de rust zou Dennis de Heer linksback Gerben Schuurman vervangen. Maar omdat de scheenbeschermers nog in de kleedkamer waren, mocht Mo Tajjiou opdraven als gelegenheidsback. Dennis viel alsnog niet veel later in voor de lichtgeblesseerde maar goed spelende Patrick Jansen.

EBOH stond weer als in de eerste helft en het wachten was op de volgende treffer. En die kwam. Wederom was het Sean v.d. Ruit die binnenschoot. 4-0. Dubbeldam was gekraakt.

In de 70e minuut rondde Jeffrey v.d. Schalie een solo met strak diagonaal schot af en 5 minuten voor tijd maakte “Schalie” de fraaiste goal van de avond, een volley uit de draai. 6-0.

Ook de jongste kracht van het elftal zag zijn goede invalbeurt beloond worden, Rafiq Yagoubi tike in de 90 minuut de 7-0 binnen.

Enige smetje op de westrijd was de tegengoal die nog in de laatste minuut van de blessuretijd viel. Een kleine miscommunicatie tussen Rick Reijnders en doelman Jelmar de Ruiter werd nog afgestraft. Eindstand 7-1.

Uitslag : 7-1
Doelpuntenmakers : Sean v.d. Ruit (4x), Jeffrey v.d. Schalie (2x) en Rafiq Yagoubi