EBOH 1 onderuit tegen ZBC’97 na rood Marlon Huijser

In een vermakelijke regioderby stond na 90 minuten 5-3 voor ZBC op het scorebord.

De beslissende wending in de wedstrijd viel na een uur spelen.  Doelman Marlon Huijser gleed de uitblinker en vrij gespeelde Rui Monteiro onderuit in de 16. Gevolg strafschop en een kaart. Heel EBOH hoopte op geel, maar dat was tegen beter in. Scheidsrechter Verreijt, op wie niks aan te merken viel, hanteerde de spelregels en die zeggen dat het ontnemen van een doelrijpe kans in het strafschopgebied rood is. Extra pijnlijk voor EBOH was dat Marco ten Braak net voor de 3de keer gewisseld had. En dan voel je de wedstrijd onder je vandaan glijden.
Penalty tegen, met 10 man verder en verdediger Jordi van Dyck, die de keepershandschoenen moet aantrekken.~P1100341  Aanvoerder  Richard van Beek voltrok het vonnis en zette de 4-2 op het bord.  EBOH wierp het hoofd met zoveel tegenslag niet in de schoot. Jordi van Dyck deed het prima als vliegende keep en moest alleen nog een treffer van Eddy Martins toestaan en EBOH kreeg zelfs ook nog kansen, en benutte er ook nog 1.
Nadat Sebastiaan Bekkers op de paal had geschoten besloot Ricardo van Yperen een sterk optreden met een treffer in de slotminuut door de uitstekende keeper Erik Sprokkereef in 2x te verslaan.

Het was een wedstrijd met verschillende gezichten. De opening was voor ZBC, dat feller aan de wedstrijd begon en in Eddy Martins en de al 36 jarige Rui Monteiro (ex prof en ex international Kaap Verdië ) 2 levensgevaarlijke handenbinders heeft in de voorhoede. EBOH had bovendien de pech dat Melvin Boer al na 10 minuten uit moest vallen door een steeds weer terugkerende kuitblessure.
Rui Monteiro profiteerde als enige van een lage voorzet van Jan-Kees Schouten, die op een meter van het doel smoorde.
Daarna nam EBOH het heft in handen en nadat Jordi van Dyck zijn inzet door Erik Sprokkereef net over getikt zag, kwam de verdiende gelijkmaker. Remy Holster liet een prachtige lob los, nadat het centrale verdedigingsduo van ZBC,  Mitchel Blaauw en Ferry Smit elkaar in de weg liepen.
En daarna volgde de sterkste fase van EBOH. ZBC werd weggetikt en er volgde een serie kansen. Een stuiterbal van Leroy Verkerk ging net over en Jordi van Dyck had weer geen geluk in de afronding en zag zijn inzet door Erik Sprokkereef gekeerd. De verdiende 1-2 kwam er toch. Mo Salman besloot een solo van eigen helft met een schot, dat via een ZBC been in het doel belandde.
Uit het niets kwam ZBC in de blessuretijd toch weer terug. Jan-Kees Schouten mocht vrij voorzetten vanaf rechts en zag zijn inzet tot ieders verrassing via de binnenkant kruising in het doel waaien.

In de rust moest Marco ten Braak weer wisselen, doordat Marc Oldenburger  niet verder kon. ZBC profiteerde direct na rust optimaal van het feit dat de defensieve organisatie nog niet geheel op orde was. Rui Monteiro slalomde zich vrij en schoot knap de 3-2 binnen. Het vervolg is bekend.

Marco ten Braak baalde als een stekker. “Het is natuurlijk klote, als je ziet hoe gemakkelijk wij 2 goals weggeven, terwijl we veel beter liepen te voetballen als ZBC. Dan moet ik ook nog 2x noodgedwongen wisselen en komt er net na de 3de wissel, rood en een penalty. Hier lagen gewoon 3 punten voor ons, die we laten liggen. We moeten deze week maar eens goed naar onszelf kijken. We zijn wereldkampioen in het wijzen naar een ander, dat moet er uit.”

~P1100334

EBOH kon deze wedstrijd geen beroep doen op de geschorste Gijs Bregman en Patrick Welts.  Johan Gerlach en Frank Teunissen zijn nog steeds geblesseerd. Is er nog iets positief te melden? Jawel, het beroep tegen de schorsing van Gijs Bregman is succesvol geweest. De schorsing is omgezet van 4 wedstrijden naar 2, dus mag Gijs volgende week weer mee doen. Dan wacht de derby tegen GSC/ODS. Een ploeg met ook weer een gevaarlijk spitsenduo in  Kammerman en Gooshouwer.
Als EBOH zich hier weet tegen te wapenen, liggen er kansen.  Tegen ZBC lukte dit niet. Rui Almeida Monteiro en Eddy Martins waren levensgevaarlijk en zorgden voor 3 van de 5 goals.

ZBC’97 – EBOH                                 5-3

’18          Rui Almeida Monteiro 1-0
’25          Remy Holster                   1-1
’42          Mo Salman                        1-2
‘45+2     Jan-Kees Schouten        2-2
’51          Rui Almeida Monteiro   3-2
’61          Richard van Beek            4-2
’77          Eddy Martins                    5-2