EBOH 3 pakt tweede periode

De grote dag waar weken naar was uitgekeken was aangekomen. Vandaag kon EBOH 3 de tweede periode pakken. Een gelijkspel was voldoende om zeker te zijn van de tweede plaats in de stand om de tweede periode, wat aan het einde van het seizoen door de straatlengte voorsprong van Groote Lindt 3 en Amstelwijck 2 genoeg zou moeten zijn voor een officieuze periode titel. Echter om het wat gemakkelijker te maken moest EBOH 3 vandaag winnen en 2 doelpunten goedmaken om op doelsaldo gewoon zelf officieel de periode te pakken. Na de 2-6 overwinning van Groote Lindt bij Dubbeldam eerder op de dag wist EBOH wat het te doen stond, scoren!

Drechtstreek moest vandaag gaan optreden als kanonnenvuur en al direct aan het begin van de wedstrijd was duidelijk wat EBOH 3 van plan was. Deze tegenstander moest verzwolgen worden. Al na drie minuten leek Robin v.d. Ruit de score te openen. Maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af vanwege een vermeende handsbal. Tot ontzetting van de gretige rood-zwarten. Toch raakte de thuisploeg niet van de wijs. Na 9 minuten kopte Ramon Braun de 1-0 binnen uit een voorzet van Sean v.d. Ruit.

Enkele tellen later leek Robbin Kooijman de score te verdubbelen. De keeper van Drechtstreek liet de bal los en duwde deze in de voeten van de lange EBOH-speler die de bal binnenschoof. De scheidsrechter wees richting de middenlijn, maar dat bleek om een vrije trap voor Drechtstreek aan te wijzen. Wederom een goal afgekeurd.

Maar het was uitstel van erger leed voor de bezoekers. EBOH zette druk, viel aan, maar zocht te vaak de mooie goal in plaats van het simpele uitspelen. Na 28 minuten viel de beslissing in de wedstrijd. Een kopbal werd door een verdediger van Drechtstreek prachtig met de hand uit de goal geslagen.  Rode kaart en een penalty. Sean v.d. Ruit wist er wel raad mee. En met een mannetje minder gaf Drechtstreek zich gewonnen. Er werd alleen nog maar achteruit gelopen.

Na een kleine aanloopperiode van 10 minuten was dan toch een monsterscore in de maak. Jeffrey v.d. Schalie volleyde op prachtige wijze de 3-0 binnen. En voor de rust waren er ook nog goals van Sean v.d. Ruit en Benjamin Hadzic.

Er werd gerust met een stand van 5-0, maar wel in de wetenschap dat dit nog niet genoeg was voor de officiële periodetitel. Rens den Boer was na 1,5 wedstrijd (eerst met het vijfde, later een helft met het derde moegestreden), Erik Peters was zijn vervanger.

Na rust was EBOH zo mogelijk nog hongeriger dan ervoor. EBOH had nog geen 4 minuten nodig om de score van 5-0 op te voeren naar 8-0, genoeg voor de periodetitel. Eerst was het Jefffrey v.d. Schalie die raakschoot, vervolgens rondde Mayron Stam knap af en weer een minuut later was het weer Jeffrey v.d. Schalie  die binnenschoot. Het moment dat trainer Guido Noorlander het ook even niet meer had, de doelstelling was bereikt.

In het restant van de wedstrijd kon EBOH verder uitlopen en kon iedereen aan spelen toekomen. Sean v.d. Ruit maakte er nog maar een hattrick bij en zorgde voor de 11-0 einduitslag. Het feest kon beginnen. De mannen van EBOH 3 zijn van een eindje gekomen, maar mochten zagen nu hun goede periode met 6 gemakkelijke zeges en één nipte nederlaag tegen Amstelwijck 2 worden beloond. Na het seizoen volgt er een toetje. Maar eerst wacht volgende week Hardinxveld, daar heeft het team nog iets goed te maken.

“Een topwedstrijd, alles gedaan wat moest op het moment dat het moest, aldus een trotse trainer”.

EBOH 3 – Drechtstreek 4 : 11-0
Doelpuntenmakers: Sean v.d. Ruit (5x), Ramon Braun, Jeffrey v.d. Schalie (3x), Mayron Stam, Benjamin Hadzic