EBOH 2 viert feest in Veere

Het tweede elftal van EBOH heeft de nacompetitie succesvol afgesloten en blijft 1ste klasser.  In de finale op Hemelvaartsdag werd Veere thuis verslagen met 3-1 en ook in Veere was EBOH de bovenliggende partij.  Uiteindelijk zegevierden de Dordtenaren met 3-2.  Ook nu weer waren de hoofdrollen weggelegd voor Ricardo van de Merwe en Sietse Schuurman.  Als het razendsnelle duo aan de bal was, hing de dreiging in de lucht.  EBOH bleef in de 1ste helft met de betrouwbare Joey Hughes in de goal eenvoudig overeind en sloeg vlak voor rust toe. Eerst schoot Ricardo van de Merwe knap raak na een pass van Sietse Schuurman en even daarna was het andersom en kon Sietse Schuurman op snelheid op de goal afstevenen en de keeper passeren.

Na rust drong Veere aan, maar Joey Hughes liet zich niet verrassen en pakte alles. Toen Sietse schuurman de 0-3 op het bord zette na een lob uit een pass van Paul Reijnders  (gelukkig constateerde  de neutrale grensrechter dat de bal achter de lijn was) leek de wedstrijd gespeeld. Veere kwam vlak voor tijd toch nog terug tot 2-3. De 1ste goal rook wel erg naar buitenspel nadat de bal via de onderkant lat tegen een op de doellijn staande Veerespeler in het net belandde. Maar het kon de pret verder niet drukken. De sportieve Veere spelers feliciteerden EBOH met het behoud van het 1ste klasserschap en stelde spontaan hun champagne ter beschikking, zodat er een feestje gevierd kon worden.

En dit na een bizar seizoen, waarin EBOH in de 1ste periode meedeed met de top en na een zwakke 2de seizoenshelft uiteindelijk 4de van onderen eindigde met nacompetitie als gevolg. Gelukkig werd net op tijd de vorm weer terug gevonden, met het winnen van de nacompetitie als fraai resultaat. Ook volgend seizoen is EBOH 2 weer 1ste klasser !

P1110050 P1110050 P1110048 P1110036 P1110046 P1110047 P1110049